FINALE ISTARSKOG DIJELA KUPA | Pazinska mladost pružila dobar otpor višerangiranoj Stoji

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sinoć odigranoj finalnoj utakmici Kupa Krešimir Ćosić za Istarsku županiju košarkaši Stoje bili su uspješniji od domaćina iz Pazina te su osvojili naslov pobjednika Kupa za Istarsku regiju te izborili nastup u slijedećem krugu Kupa Hrvatske u kojem ih za tjedan dana očekuje gostovanje kod pobjednika susreta KK Kraljevica – KK Crikvenica kao predstavnika Primorsko-goranske županije.

U dinamičnoj i atraktivnoj utakmici u kojoj nije nedostajalo lijepih poteza sa obije strane pitanje pobjednika osim u početnih nekoliko minuta nije dolazilo u pitanje, budući da su gosti iz Pule vrlo brzo ostvarili dvoznamenkastu prednost, te istu kontrolirali do kraja susreta.

Vrijedi pohvaliti mladu i srčanu ekipu Pazina s nekoliko kadeta u sastavu koja se tijekom cijelog susreta nije predavala, te skoro pa ravnopravno borila sa fizički puno jačim gostima.

Kod ekipe Stoje najefikasniji bio je Dino Blažević sa 24 postignutih poena, dok su dvoznamenkasti bili i Filip Gustovarac i Nikola Ostojić oboje sa 14 koševa, te Damir Burić sa 13 i Nikola Rojnić sa 12 postignutih poena.  Domaćine iz Pazina predvodio je mladi Oplanić sa 24 postignuta poena, dok je Krulčić ubacio 20 poena.

Kup Krešimira Ćosića – Finale Istarske županije

KK PAZIN : KK STOJA 77:105

(17:29, 17:25, 25:23, 18:28)

PAZIN: Krulčić 20, Kovačić 3, Cvijanović 2, Travalja 6, Levak 5, Oplanić 24, Juričić 12, Sironić, Guerin, Burić 5.

Trener: Ćus Damir

STOJA: Wardlow 9, Rojnić 12, Dukić 5, Bulešić, Dasko, Marić 8, Gustovarac 14, Blažević 24, Banko 4, Travica 2, Burić 13, Ostojić 14.

Trener: Mario Lukin

Pročitajte još...