FOTO | KK Leone Ajdovščina pobjednik 19. memorijalnog turnira “Marijan Salamun Salko”

Facebook
Twitter
LinkedIn

U pazinskoj školsko gradskoj dvorani tradicionalno protekla tri dana vikenda (za neke naporno, ali za sve igrače učinkovito s vremenskim odmakom) održan je devetnaesti uzastopni Salkov memorijalni turnir.

Prvog dana turnira u slovenskom derbiju KK Leone Ajdovščina bila je sa 67:55 uspješnija od BC Koper. U drugom susretu pazinski košarkaši koji su pretežno maloljetnici i kojima su nedostajali određeni iskusniji igrači u prvom dijelu zadnje četvrtine imali su prednost nad Basket4Trieste i vodstvo od 19 razlike, ali su gosti preokrenuli rezultat i u zadnjim trenucima stigli do uvjerljive pobjede od 81:67.

Drugog dana turnira ujutro je posjećen grob pokojnog Salka, a navečer je u prvoj utakmici Ajdovščina bila bolja i pobijedila Basket4Trieste sa 96:67, a u drugoj utakmici Pazinci su se odlično držali sa ekipom Kopra i u utakmici jakih obrana na poluvremenu gubili pola koša. U trećoj četvrtini Slovenci lome utakmicu i “va banque” utakmici na kraju dolaze od uvjerljive pobjede 82:58.

Zadnjeg dana turnira ekipa Basket4Trieste je sa 74:69 bila je uspješnija od Koprana i osvaja drugo mjesto na turniru. U posljednjoj utakmici turnira Pazinci u trećoj utakmici trećeg dana igraju najbolje poluvrijeme i sa Ajdovščinom su rezultatom 33:35 praktički u egalu, nakon treće četvrtine Ajdovščina vodi 4 razlike i tek u zadnjoj minuti diže razliku na 74:62.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je iz KK Ajdovščine slovenski juniorski reprezentativac Filip Petrovič.  Pazinjani koji u proteklom pripremnom razdoblju nisu radili na uigravanju, mogu kao najmlađa ekipa turnira biti zadovoljni sa igrama. Nastupali su Ivan Guerin, Lovro Burić, Ivan Matin, Masimo Ivić, Ian Juričić, Leon Travalja, Anton Cvijanović, Luka Guštin, Matej Oplanić, Marko Krulčić, Mauro Levak i Tibor Kovačić.  

Pročitajte još...