Održan memorijalni turnir “Marijan Salamun Salko”, KK Pazin najbolji

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Pazinu je za vikend održan je 20. Memorijalni turnir Marijan Salamun Salko u seniorskoj košarci. U prvoj utakmici turnira nastupali su domaći KK Pazin i razvojna juniorska ekipa prvoligaša KK Zagreb predvođena bivšim igračem Cibone, kadetskim reprezentativcem Žarkovićem.

Domaćini su diktirali tempo imali prednost cijelu utakmicu i na kraju slavili sa 95:86. Prije druge utakmice turnira posjećen je grob pokojnog legendarnog Salka u Gračišću.  Navečer je nakon 47 godina odigrana utakmica nasljednika KK Istraplastike, sada KK Pazin, i KK Amfore iz Makarske.

Gosti su na početku stekli prednost od 7 koševa koji su domaći jurili sve do kraja prve četvrtine koja završava sa prednosti domaćina 21:19. Do kraja poluvremena prednost se povećava na 39:30. U trećoj četvrtini Makarani najviše preko Amerikanca vižljastog playa Halla smanjuju na 52:50. U zadnjoj četvrtini domaćini povećavaju koncentraciju u napadu te čvrstom obranom dolaze do pobjede od 67:59 i osvajaju prvo mjesto na turniru.

U nedjeljno prijepodne u utakmici za drugo mjesto na turniru pretežno su Zagrepčani bili u vodstvu te širinom rostera na kraju pobjeđuju sa 86:74. Treba napomenuti da je Makarane vodio poznati stručnjak Đuro Nenadić, koji je svojedobno bio i trener seniora Splita, a KK Zagreb legendarni igrač Cibone i Šibenke Živko Ljubojević, kasnije 15-tak  godina trener Šibenke.

Poznat je i kao hrvatski trener koji je najduže čak 11 godina radio u Kini. Za najkorisnijeg igrača (MVP) turnira proglašen je Leon Travalja iz KK Pazin koji se u obje utakmice istakao igrom u obrani i napadu.

Pročitajte još...