Pazinski mladi košarkaši u obje konkurencije trijumfirali na Delzijevom košarkaškom memorijalnom turniru

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovogodišnju košarkašku sezonu sjajno su otvorili pazinski mladi košarkaši rođeni 2011. i 2012. godine. U međunarodnoj gostoljubivoj konkurenciji prema riječima svih sudionika turnira osvojili su turnir u obje konkurencije pod vodstvom trenera Darija Lukšića i pomoćnika Leona Lukšić.

U konkurenciji igrača rođenih 2011. u otvaranju turnira Pazinci su pobijedili CMB iz San Giovanni di Valdarna s 54:28. Nakon toga bili su uvjerljivi protiv  Ri basketa iz Rijeke sa 49:31 i UBSC Graz iz Austrije sa 50:35 i uvjerljivo osvojili turnir.

Riječki RI basket pobijedio je UBSC Graz sa 68:32 i CM Valdarno sa 68:47 te tako osvojio drugo mjesto. Gosti iz Italije bili su uspješniji od Austrijanaca sa 38:14 i osvojili su treće mjesto, dok su Austrijanci četvrti. Najbolji igrač turnira je Alex Prenc iz KK Pazin, a najbolji strijelac Deni Jugovac, njegov suigrač.

U godištu 2011. i mlađi Pazin je u otvaranju pobijedio CMB  sa 36:31, ali izgubio je od Cresa sa 47:54, Košarkaši Akademije Mrav pobijedili su CMB s 30:23, a Cresani CMB 45:29. Nakon toga Pazinci su bili bolji od Akademije Mrav sa 40:26 i uoči utakmice Cres-Akademije Mrav bilo je izvjesno jedino da su gosti iz Italije četvrti. 

U zadnjoj utakmici u prvoj četvrtini „Boduli“ i „mravi“ su potpuno izjednačeni. Postepeno se „mravi“ odvajaju i na kraju pobjeđuju sa 51:35. U krugu tri ekipe Pazinci osvajaju s „plus 7“ prvo mjesto, „mravi“ su sa „plus 2“ drugi dok su s „minus 9“ Cresani treći. Najbolji strijelac turnira je Dominik Brković, igrač KK Pazin dok je najbolji igrač turnira Mateo Lukić iz KK Cres koji je pogotovo odlično odigrao utakmicu s pazinskim košarkašima.

Jako je lijepo bilo pogledati dečkiće koji su nastavili obiteljsku košarkašku tradiciju kao u ekipi Akademije Mrava sina Nikole Mažara, a u domaćim redovima Josipa, sina Gorana  Grubiše, Vita sina Bruna Antolović i Juraja sina Jerka Ćus.

Za zapisničkim stolom pod dirigentskom palicom Luane Lukšića i Marka Daus uz asistenciju mladih košarkašica i košarkaša sve je štimalo, a mladi pazinski suci David Ferenčić, Teo Erik i Tin Baća majstorski su odradili posao u prijateljskoj atmosferi u gledalištu.

U pratnji obitelji posjećen je grob pokojnog Delzija Ladavca – sjajnog čovjeka, košarkaša i vatrogasca. Prije utakmice sin Đani podbacio je loptu, a supruga Manuela podijelila je priznanja najboljim igračima. Također pehare, nagrade i medalje podijelili su u ime odsutne gradonačelnice Pazina pročelnica za društvene djelatnosti Nevija Srdoč, predsjednik Košarkaškog saveza Istarske županije Igor Franković te predsjednik KK Pazin Neven Ćus. Posebno priznanje za 15 godišnju suradnju i međusobno igranje turnira u San Giovanni di Valdranu i Pazinu dobio je CMB odnosno dirigent i legenda kluba Paolo Spaghetti “Spago”. 

U NEDJELJU NOVE UTAKMICE

Novi izazov za pazinske košarkaše rođene 2009 i mlađe slijedi ove nedjelje. U 10:30 sati domaćini igraju sa vršnjacima Novog Zagreba. U 13:30 igraju Novi Zagreb i Dubrovnik. Turnir se završava u 16 sati kada domaći igrači igraju sa Dubrovnikom. dvije najbolje plasirane ekipe nastavljaju takmičenje utakmicama u prvoj predkadetskoj ligi.  

Pročitajte još...