Predkadeti Pazina najbolji na memorijalnom turniru “Matko Gortan”

Facebook
Twitter
LinkedIn

U proteklih mjesec dana nakon turnira dječaka i seniora došao je na red i peti turnir predkadeta posvećen Matku Gortanu, prerano tragično preminulom igraču KK Pazin. Prije početka prve utakmice posjećen je grob pokojnog Matka, a nakon toga mama Đulijana Gortan podbacila je loptu.

U skupini A pazinski predkadeti uvjerljivi su bili protiv KK Belišća i ekipe Basket4Trieste, dok su u borbi za drugo mjesto Slavonci bili uspješniji od Italijana. U drugoj skupini Škola košarke Dražen Petrović iz Šibenika bila je uspješnija od ekipe Leon Ajdovščina te druge ekipe domaćina, dok je u utakmici za drugo mjesto slovenska ekipa bila uspješnija od mlađahnih Pazinaca.

Drugi dan odigrane su utakmice za plasman. U utakmici za peto mjesto ekipa Basket4Trieste bila je uspješnija od druge pazinske ekipe, dok je u utakmici za brončanu medalju ekipa KK Leone Ajdovščina bila uspješnija od ekipe KK Belišće.

U finalu prvu četvrtinu Pazinci su odigrali agresivno i odlučno u obrani (s posebnom pažnjom na reprezentativcu Mendušiću) te kolektivno u napadu i sa vodstvom od 21:5 odlučili utakmicu protiv ekipe u kojoj su nastupali i dvije godine mlađi igrači sa košarkaškim pedigreom Šarin i Jurić koji je pogodio četiri trice.

Veliki dio utakmice domaćini su održavali sigurno vodstvo do konačnih 62:50. Treba napomenuti da je za domaćine zapaženo nastupio Marin Vujčić (sin sportskog direktora Maccabija Nikole Vujčića) s kojim individualno radi poznati hrvatski trener Mladen Šestan, dugogodišnji pazinski prijatelj. Sve utakmice turnira odlično su sudili Tedi Daus, David Ferenčić i Mateo Udovičić.

Pročitajte još...