Predvođeni odličnim Emanuelom Butković Stoja do zlata na košarkaškom turniru U 11 U Pazinu, Pazinci brončani

Facebook
Twitter
LinkedIn

Za vikend u Pazinu održano je 15 lijepih košarkaških utakmica kategorije U11. Najprije su prva dva dana četiri ekipe odigrale utakmice po skupinama. U jednoj skupini domaćini su u prvoj utakmici izgubili sa pristojnih 11 razlike od odlične ekipe Stražišće iz Kranja. Nakon toga Stražišće i Pazin dobili su Olivu iz Vodnjana i Cres, dok je Oliva bila bolja od Cresa.

U drugoj skupini Stoja predvođena odličnim 185 cm visokim Emanuelom Butković velikim potencijalom bila bolja od ekipe Crikvenice (pojačane Kastvom) FSVom iz Rijeke i Poreča. U primorskom derbiju Crikvenica je pobjedila FSV, dok je Poreč najmlađa ekipa turnira izgubila sve tri utakmice. U razigravanju zadnji dan turnira u borbi za broncu Pazin je dobio Crikvenicu  sa 38-33, te za zlato Stoja je sa 50-45 Stražišće iz Kranja.

Peta je Oliva, šesti FSV dok su sedmi i osmi Poreč i Cres. Najljepše od svega je zadovoljnih stotinjak igrača u osam ekipa. Posebno treba pohvaliti Darija Lukšić koji je organizirao turnir uz pomoć Tedija Daus, Jerka Ćus, Mateja Oplanića, Iana Juričić, braću Leona i Aleksa Travalju te Ivana i Marka Guerina, Lovru Burića, Marka Dausa, Andriju Androšića, Matu Udovičića i Tina Čotar.

Pročitajte još...