Zanimljiv košarkaški vikend u Pazinu – treninzi akademije Mrav, predavanja, utakmice…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iako je zbog bolesti Karlovčana odgođena utakmica seniora A2 lige Zapad Pazin Šanac u dvorani je za vikend bilo izuzetno puno aktivnosti. Prvog dana klubovi partneri članovi projekta akademije iz Zagreba, Murskog središta, Varaždina, Vinkovaca, Bednje i Pazina koji djeluju u okviru Akademije Mrav imali su pod vodstvom Andreja Tesle zajedničke treninge za igrače rođene 2008. i mlađe.

Pored toga bila je i radionica instruktorice FIBE za suce Dubravke Martinović (psihologice) na temu suradnja igrača, trenera, sudaca i roditelja u košarkaškoj igri. Drugog dana instruktor Hrvatskog košarkaškog saveza Darko Kunce održao je za igrače rođene 2009. kontrolno okupljanje za regiju zapad, konkretno Istarsku i Primorsko goransku županiju.

Gledatelji nisu bili uskraćeni niti  za prvenstvene utakmice. Druga ekipa dječaka Pazina bila je uspješnija od druge ekipe Rovinja rezultatom 70:44, dok je prva ekipa dječaka Pazina bila je uspješnija od vršnjaka Pule 1981 sa 53:50.

Treba istaknuti Tea Mikolića koji je 18 sekundi do kraja utakmice pogodio tricu, a nekoliko desetaka sekundi do kraja na šutu za tricu blokirao igrača KK Pule 1981. U zadnjoj utakmica mladih Pazinaca u okviru Istarske lige i treća pobjeda jer je druga ekipa predkadeta bila s 84:64 bila uspješnija od vršnjaka Novigrada.

Pročitajte još...