Maškare ošarenile mountain bike utrku u Roču, 26. veljače karavana stiže u Ježenj

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sedma rekreativna utrka 15. sezone MTB zimske lige Istre i Kvarnera održana 12. veljače u Roču završila je još jednom pobjedom talijana po imenu Daniel Pozzecco (ASD Flamme Rouge) dok je u ženskoj konkurenciji pobjedu slavila njegova sunarodnjakinja Anna Santellani (MBC Trieste). Prekrasno sunčano vrijeme kao i na prethodnom kolu ugrijalo je natjecatelje netom pred početak dječijih utrka te je vrlo efektno grijanje trajalo i nakon samog kraja svih utrka. Organizaciju su po deseti put u ovom malom mjestu potpisali BK Buzet uz pomoć Grada Buzeta i Mjesnog odbora  Roč, lokalna Craft pivovara Bruman Craft Brewery,  Pekara Ošo i Delicia keksi.

 Osim natjecatelja svih uzrasta moglo se u Roču dobro zabaviti i uz maškare koje već tradicionalno istoga dana kola lige s ove lokacije autobusom idu na karneval tako da natjecatelje uvijek počaste zanimljivim prizorima prije samog odlaska, a tradicionalno se i slikaju na startnoj liniji utrke.

Staza nije bila previše tehnički zahtjevna kako je bilo i najavljeno a bila je to mješavina makadamskih i zemljanih puteva u dužini kruga od točno 3 km. Natjecatelji Glavne utrke su trebali odvoziti 7 krugova ove staze dok je to za najbrže u kategoriji U13 i U15 bilo potrebno učiniti 3 puta. Dječje utrke su se odvijale na kratkim dionicama zgrade oko Društvenog doma u Roču pa prođimo redom kategorije i nabrojimo kojim je pojedincima najbolje odgovarala atmosfera ove utrke.

Kod najmlađih natjecatelja u kategoriji U7 prva su mjesta zauzeli Ania Mataruga (BK Novigrad) kod djevojčica i Maj Modic (Meblojogi – Pro concrete) kod dječaka. Kod utrke kategorije U9 najbrži su bili Stefani Štrucelj (Calcit Bike Team) kod djevojčica i Nace Špenko (SD Strahovica) kod dječaka kao i na prethodnom kolu. Pobjede kategorija U11 odnose Marcos Remon (Pogi team UAE Generali) i Lena Orbanić (BK Žminj) kao i na prethodnim kolima lige. Najbolji u utrci U13/U15 i kategoriji uzrasta U13 za dečke je Enej Bartolme (MTB trail Center Kočevje) dok je u kategoriji U15 najbrži bio Lenart Dejak (MTB trail Center Kočevje) ujedno i najbrži utrke U13/U15 ukupno. Kod cura u kategoriji U15 pobjedu je slavila Korina Juranić (BK Cro MTB Team) kojoj je ovo bio prvi nastup na jednom od kola MTB Zimske lige. Rezultate svih kategorija s vremenima po krugovima možete pregledati na linku, dok ukupne rezultate po utrkama možete pregledati ovdje .

Ukoliko želite znati više o MTB zimskoj lizi ili vas zanima kalendar utrka pa možda i kako možete sudjelovati pogledajte na FB stranicu.

Slijedeće kolo je na rasporedu u nedjelju 26. veljače na utrci pod nazivom XC Ježenj u organizaciji BK MTB Istra – Pazin koja će se odigrati u malom mjestu Veli Ježenj nedaleko Pazina. Detalje o sljedećem kolu pratite u objavama na FB stranici i eventu utrke.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…