Noa Kuhar iz BK Žminj najbrži u utrci brdskih biciklista ispod 15 godina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Start utrke biciklista ispod 11 godina

Prvo kolo u ovoj kalendarskoj godini a peto 15. sezone održalo se u zaleđu grada Rijeke, kod mjesta Ronjgi (na putu između naselja Saršoni i Marčelji), u nedjelju 15. siječnja 2023. godine pod organizacijskom palicom biciklističkog kluba KBBXS ADRENALINA, točnije njihovog riječkog ogranka. Pred sam vikend prognoza se nije popravljala pa je na kraju i broj natjecatelja bio nešto manji.

Kod najmlađih natjecatelja u kategoriji U7 kod curica i dječaka prva su mjesta zauzeli Ania Mataruga i Maj Modic (MebloJogi-Pro Concrete). Kod slijedeće utrke kategorija U9/U11 kod dječaka i djevojčica na nešto dužoj stazi pobjedu kategorije U11 slave Marcos Remon (POGI team UAE Generali) i Lena Orbanić (BK Žminj). Kod kategorije U9 pobjede odnose Stefani Štrucelj (Calcit Bike Team) kod djevojčica te Mark Pregl (SD Strahovica) kod dječaka. Najbržu utrku uzrasta U13 za dečke odvozio je Dino Mataija (BK Crikvenica) dok je u kategoriji U15 slavio Noa Kuhar (BK Žminj) ujedno i najbrži utrke U13/U15.

Spomenuti ćemo i najbrže natjecatelje Glavne utrke a to su redom kao prvi Gregor Sikošek (Team Granfondo Slovenia) koji nas je ove sezone počastio svojim prvim dolaskom. Drugi je u cilj ušao Robi Jenko (MebloJogi – Pro Concrete) kao drugi u svojoj U40 kategoriji odmah iza prvoplasiranoga Gregora.

Treće mjesto je slavio kako u ukupnom tako i u poretku kategorije U40 Davor Pikulić (BK Grobnik). Kod žena u Glavnoj utrci pobjedu odnosi Anna Santellani (MBC Trieste) prva u kategoriji 30+ kod žena dok u cilj kao druga i treća ulaze Antonela Juretić (BK Grobnik) te Romina Marušić (BK Novigrad) ujedno druga i treća u istoj kategoriji. Sve rezultate po kategorijama s vremenima po krugovima možete pregledati na linku dok ukupne rezultate po utrkama možete pregledati ovdje  .

Kružna staza kojom se vozila Glavna utrka s dužinom kruga od 3.800 metara bila je i više nego dovoljno duga da se natjecatelji dobro rasporede te da uživaju u zanimljivoj vožnji uskim šumskim putevima. Radi skliskog terena organizatori su ipak odlučili izbaciti kompleksnije i opasnije dijelove staze za dobrobit svih uključenih.

Za najmlađe natjecatelje (kategorija U7) bila je razvučena staza kružnog oblika kruga dužine 450 m gdje su najmlađi odmjerili snage u 2 krugova dugoj vožnji. Nešto stariji natjecatelji (kategorije U9 i U11) vozili su “krug” dužine oko 1000 m te se krug moralo odvoziti također dva puta što je čini se bio ne tako težak zalogaj za starije u ovoj grupi.

Slijedeće kolo je na rasporedu u nedjelju 29.1.2023. u blizini Poreča kod mjesta St. Becich. Domaćini će na tom području kao i prethodnih godina biti BK Poreč koji već intenzivno rade na šminkanju svoje staze.

Pročitajte još...