FOTOGALERIJA | Oslabljena Pazinka nije bila prava, ali je ponovno ozbiljno oštećena sudačkom odlukom

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nogometaši Pazinke danas su na svom stadionu, ispred 200-tinjak gledatelja, ugostili momčad Naprijeda. Pazinjani su utakmicu dočekali oslabljeni, neigranjem veznjaka Nikole Ivetca i Manuela Rudele i pouzdanog braniča Tonija Pinčana.

Izostanak takva tri igrača dovoljan je alibi gotovo za svaki rezultat, međutim, domaći si moraju prigovoriti na današnjem izdanju, nekako je nedostajalo malo agresivnosti i žestine – češće su Hreljani djelovali kao domaćini.

Također, Naprijed je pogodak postigao iz nedvojbenog zaleđa, jedina je dvojba čak i ‘na oko’ bila oko toga koliko je metara bio u nedozvoljenoj poziciji Filip Jagić koji se sjajno sjurio i poentirao preko istrčalog vratara za 0:1.

Bez obzira na to što je greška pomoćnog suca bila preočita da bi bila slučajna, a tome u prilog idu i suđenja u Senju te na Cresu, pobjedi Naprijeda nema zamjerki.

Karlo Đivoje i njegovi momci odigrali su pragmatično, po teškom terenu, i imali više prigoda na utakmici, pogotovo preko odličnog Biškupovića na lijevom krilu.

Tanković je otvorio susret što se prigoda tiče u 14. minuti, ali njegov šut s 18 metara brani sigurni Herman. Nakon toga period ravnopravne igre bez pravih prigoda, ali se više boravilo na polovici Pazinke.

I onda, kada su domaći malo “živnuli”, u 41. minuti ‘sijevnula’ je jedna lopta u dubinu, Jagić ju je primio u punom trku, izašao ispred Denića i odlično pogodio za 0:1. Prigovori i povici s tribina nisu pomogli, gol je priznat, iako je i bez provjeravanja video snimke bilo jasno kako se radi o zaleđu.

Drugi dio bolje otvara Pazinka, u 47. Nikles je bio u odličnoj situaciji ispred golmana, ali je oklijevao pa je izbijena lopta u korner iz kojeg Rabar prijeti, ali ostaje 0:1.

Nakon toga, do kraja susreta Naprijed je bio bolji – Pazinka je previše tražila igru po slabom terenu, a gosti su bili izrazito opasni, najprije je u 74. Biškupović poslao loptu u malu mrežicu da bi njegov suigrač loptu dirao na gol crti pa je gol poništen zbog zaleđa, a u 81. lijepu prigodu promašuje Bobošević, da bi Denić u 88. odbio snažan udarac Biškupovića s 17 metara.

Za kraj, treba pohvaliti i domaću navijačku skupinu Plavu legiju za korektan dekor i bučno, ali i kulturno navijanje tijekom svih 90 minuta, čak i u vremenima kada je padala kiša.


PAZIN – Gradski stadion – 3. NL Zapad – SUDAC: Toni Zrno (Medulin) POMOĆNICI: Petar Pejkunović (Kožljak) i David Ružić (Kaštelir) DELEGAT: Boris Spećina (Novigrad)

PAZINKA – NAPRIJED 0:1 (0:1)

Žuti kartoni: Pavat N., Zgrablić, Pavat E. (Pazinka) Radošević (Naprijed)

Strijelci: 0:1 Jagić 41′

PAZINKA: Denić, Pavat E., Rojnić, Babić, Pavat N. (46. Flegar), Nikles (73. Zgrablić), Matika, Rabar, Tanković, Žgomba, Miškulin

Trener: Elvis Brajković

NAPRIJED: Herman, Bobošević, Pirić, Jagić (77. Tomljanović L.), Biškupović, Merle, Barišić (86. Kauzlarić), Radošević, Begić, Imeraj (90. Tomljanović D.), Pleše

Trener: Karlo Đivoje

Pročitajte još...