Ivan Rojnić pred gostovanje Jadrana: “Puno će toga pitati se i nas u toj utakmici!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Veliki, još jedan vječiti derbi istarskih trećeligaša čeka nas ove subote. Kako stvari stoje, a s obzirom na činjenicu kako je porečki Jadran vrlo blizu promocije u jedinstvenu treću HNL, čini se da bi mogao do nekog novog vremena ovo biti posljednji sudar ove dvije momčadi.

Porečani uz ulazak u jedinstvenu treću ligu, što su gotovo pa ostvarili, žele i naslov prvaka, stoga je derbi u Pazinu prigoda da na jednom od najtežih gostovanja pokažu koliko vrijede.

Ivan Rojnić, pazinski stoper, svoje je prve nogometne korake učinio u pulskoj Istri 1961, a onda je kao vrlo mlad, sa samo 16 godina dobio prigodu nastupiti u seniorskoj momčadi Rovinja čije je boje branio tri godine. Nakon toga, već je neko vrijeme aktivni član Pazinke. Interesantno je i to da je u Pazinci, premda jedan od mlađi igrača, zadužen za izvođenje kaznenih udaraca, što jasno govori o njegovoj mentalnoj snazi.

“Prošlu utakmicu sa Zelenica moramo što prije zaboraviti i okrenuti se subotnjem derbiju. U Labinu smo dobili relativno dva brza pogotka i onda se vraćali, lovili rezultat, no na žalost po nas, momčad Rudara se bolje snašla po lošim uvjetima uz kišu i tuču, te su na kraju došli do pobjede”, osvrnuo se ukratko Ivan na prošlosubotnji derbi, pa nastavio.

“U subotu nam u Pazin dolazi Jadran. Još jedan pravi istarski derbi. Jadran ima jako kvalitetnu ekipu punu izvrsnih individualaca o kojima znamo apsolutno sve, no u subotu dolaze na naš teren i puno će toga pitati se i nas u toj utakmici. Bit će to u prvom redu borbena utakmica, no mi smo pokazali da imamo kvalitetu i bodovi bi mogli ostati u Pazinu”, zaključio je Ivan Rojnić, pazinski stoper.

Karlo Abramović, opasni Zagrepčan, koji je u Poreč stigao iz petrinjske Mladosti, bit će jedna od najvećih opasnosti za pazinska vrata ovoga vikenda. “Čeka nas zahtjevna utakmica protiv uvijek neugodne Pazinke. Želja nam je ove godine donijeti pokal za osvojeni naslov prvaka u Poreč a jedini način za to je da pobjeđujemo sve do kraja, pa tako i Pazinku ovoga vikenda. Naravno, ta utakmica neće biti nimalo lagana pa ovim putem pozivam sve ljubitelje nogometa i naravno naše “Šajete” da nam pomognu u ostvarivanju našeg subotnjeg cilja”, optimističan je Karlo, ali i spreman za subotnji izazov.


Pročitajte još...