Trener Lukman za IstraSport: “Predviđala nam se grčevita borba za opstanak kao što se i sada predviđa da je ovo bio maksimum moje ekipe…”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Trener Pazinke Saša Lukman za portal IstraSport dao je osvrt na jesenski dio sezone, a kompletni intervju možete pogledati i OVDJE.

U Pazinu imaju na proljeće samo jedan problem – kako bolje od jeseni? Jesenski dio polusezone za seniore Pazinke bio je izrazito ugodan u globalu, a s trenerom Sašom Lukmanom popričali smo o tome koliko je zadovoljan odrađenim.

„Jesensku polusezonu ocijenio bih sa vrlo dobrom ocjenom, nažalost zadnje kolo nam po prvi puta u sezoni nije bilo dozvoljeno pobijediti pa da i tu ocjenu prebacimo u odličan. Najzadovoljniji sam onime čemu sam se nadao, a to je prisutnost i rad ekipe na treninzima“, kaže Lukman pa dodatno objašnjava važno:

„Stvorili smo atmosferu koja nas gura i koja nas nije napustila ni u teškim trenucima polusezone, a bilo je i takvih. Naravno uvijek ima stvari koje trebamo popraviti, ali to će ostati u svlačionici i tokom zimskih priprema ćemo to ispraviti i s puno samopouzdanja krenuti u proljetni dio sezone.“

Prije sezone bilo je i onih koji su predviđali 13. ili 14. mjesto. Kako trener Lukman sada na to gleda, je li Pazinka baš takvo iznenađenje?

„O nama se najviše tako pričalo radi prijelaznog roka, gdje su neki od nositelja godinama unazad napustili klub dok su nam pristupili mladi i neiskusni igrači, koji su ipak donijeli novu energiju u Klub i iz kola u kola napredovali što se vidjelo i po igrama i rezultatima kako je prvenstvo odmicalo. Predviđala nam se grčevita borba za opstanak kao što se i sada predviđa da je ovo bio maksimum moje ekipe. U jednome smo razuvjerili glas javnosti, a isto tako vjerujem da ćemo i u drugome uspjeti na kraju sezone.“

Što se tiče samih utakmica, može li nam reći najbolje i najslabije izdanje njegove momčadi ove polusezone – pitamo ga:

„Kako je prvenstvo išlo prema kraju tako smo se mi dizali u formi i najbolju utakmicu odigrali predzadnje kolo protiv Halubjana i 30 minuta zadnjeg kola u Vinodolu. Zašto samo 30 minuta? Vodili 1:0, domaćina držali na njihovoj polovici terena i kontrolirali emocije, što je nažalost bilo jako teško. Ali, to nas je samo još više zbližilo i dalo nam još veći motiv za proljeće. Rezultatski debakl doživjeli smo doma u porazu od Rudara, a kvalitetom najgore odigrali na gostovanju u Kraljevici, gdje smo unatoč tome uspjeli pobijediti“, poručuje Lukman, ali onda dodaje:

„Ali, dvije utakmice koje moram izdvojiti kao najbitnije su četvrto kolo i gostovanje i poraz kod stopostotnog Uljanika. Nakon te utakmice bez obzira što imamo tek bod igrači shvaćaju da nismo uopće daleko od potrebne razine i kvalitete igre i da će naše vrijeme doći. Nakon te utakmice osvajamo 13 od 15 mogućih bodova. A druga utakmica je gostovanje u Medulinu nakon sramote koju smo napravili kolo prije u utakmici sa Rudarom. Da je bilo moguće odmah drugi dan bi igrali sa Medulinom da pokažemo sami sebi da je poraz od Rudara bio samo plod slučajnosti (i naravno kvalitete Rudara) i da se to više neće ponoviti. Pobjeda u Medulinu i nakon toga pobjeda nad Halubjanom za uspješnu polusezonu.“

Letvica je sada podignuta jako visoko, sada nije lako, a raspored je neumoljiv. Što sada na proljeće, čime bi Lukman u lipnju bio zadovoljan:

„Bez obzira na ovaj jako dobar rezultat, ciljevi Kluba se nisu promijenili u odnosu na početak sezone. Uvođenje i prava prilika za mlade igrače koji svojim radom to moraju zaslužiti (treći po minutaži igrača zaštićenog godišta) i bolji rezultat nego prošle sezone. Na jako dobrom smo putu da ciljeve ostvarimo, raspored je težak, ali u ovoj izjednačenoj ligi nema lakog protivnika tako da se time i ne opterećujem previše. Na kraju sezone zadovoljio bi me nastavak kontinuiranog i pozitivnog pristupa rada na treninzima i samim time ni rezultat neće izostati.“

Pročitajte još...