Nogometaši Purisa gotovo sigurno ispali iz Druge ŽNL, ali se od sezone oprostili pobjedom

Facebook
Twitter
LinkedIn

Remijem u Taru momčadi Saše Rudana, NK Peroj, zasluženo je osvojila naslov prvaka u Drugoj ŽNL za sezonu 2023/2024 (neka vas ne zbuni ljestvica, Perojci imaju bolji međusobni omjer). Obzirom na to kako Perojci „žive“ za svoj klub, sigurni smo kako će to dobro proslaviti!

Što se tiče situacije na dnu, ukoliko Ližnjanci odu u Četvrtu NL NS Rijeka, a Višnjanci u Prvu ŽNL, tada iz ove lige ispada pet momčadi s dna, a to su Valbandon ’72, Vižinada, Valdebek, Kaštelir Labinci i Puris.

Tako je to nakon današnjih susreta u kojem su Arne Peruški uvjerljivo savladali Vižinadu, a Višnjanci Brtoniglu NV. Uz to, Kaštelirci su slavili u Momjanu, a Puris na domaćem terenu protiv Valbandona. Buzećani su pobijedili Kanfanarce te tako ostali u ligi, usprkos burnim događanjima za njih ove sezone.

Na momjanskom Brecu gosti iz Kaštelir Labinci su slavili golovima Nikole Valentića, Mateja Štefanića i Đanluke Banka za 0:3, a Puris je pobijedio 4:0 Valbandonce golovima Davida Derossia, Luke Franjula, Lorisa Franjula i Danijela Jakusa.

U Krnici su Arne Peruški ugostili Vižinadu. Uz jedan autogol, Nikola Mišić, Patrik Repinac i Luka Travičić (2) su zabili za konačnih 5:0. Buzećani su slavili u Kanfanaru. Luka Zaharija je doveo domaće u vodstvo u trećoj minuti, a onda je autogol domaćina poravnao na 1:1. Leo Vivoda je postigao dva gola do poluvremena, a onda je u 61. minuti Fran Belušić postavio konačnih 1:4.

Valdebek je upisao tri boda protiv Petrovije. David Cerin i Stefano Širol bili su strijelci za domaće, a Viktor Vidonis za goste. Višnjanci su „zapalili petardu“ usred svoje Pinete. Za goste je pogodio Dražen Vidaković, a za „zelene“ s Pinete strijelci su bili Roni Pulin (2), Luka Kotorac, Roko Koraca i Manuel Mamuzić.

Pročitajte još...