Nova pobjeda Pazinke, ovog puta junak plavih bio je Maikol Prenc!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinka je danas upisala novu pobjedu pred svojim navijačima, pred dobro posloženim Halubjanom koji je danas ipak imao premalo raspoloženih pojedinaca. Ivor Weitzer bio je odličan, ali mu je nedostajalo više raspoloženijih suigrača.

S druge strane, teško je bilo koga isticati jer su veliki obol pobjedi dali mnogi igrači. Najveći sigurno Maikol Prenc, koji je u petoj minuti jednu maestralnu dubinsku loptu Patricka Rabara iz punog trka volejem poslao u gol za pazinsko slavlje i 1:0.

U 12. minuti matnu situaciju na petercu ima Maružin, danas inače fenomenalan, ali njegov udarac odlazi u vanjski dio mreže. Sedam minuta kasnije zaprijetio je Noel Pavat kojem očito jako paše nova pozicija, ali je ostalo 1:0.

I onda nastavak pritiska Pazinjana koji u 32. minuti uspijevaju prebaciti loptu na drugu vratnicu nakon ubačaja s lijeve strane, a tamo je tko drugi nego Maikol Prenc – 2:0. Jedinu pravu prigodu u prvom dijelu Halubjan je imao u 42. minuti kada Mauro Mendiković odlično brani udarac Dominika Paškvana.

Početkom nastavka, točnije u 50. minuti, Weitzer šalje „bombu“ u vratnicu – iz slobodnjaka, a pet minuta kasnije ima Maružin izglednu priliku, ali je Bedenik na mjestu. Halubjan je smanjio u 72. minuti, centrirao je Weitzer, a 18-godišnji Mirko Valenčić iz gužve šalje loptu u gol za 2:1.

Patrick Rabar mogao je presuditi gostima u 77., ali njegov udarac u posljednji trenutak blokira gostujuća obrana, iako se nalazio malo iskosa na petercu. Osim još jednog pokušaja Weitzera iz daljine, nismo vidjeli ništa pa je ostalo 2:1. Pazinka slavi pobjedu, a za spomenuti je i službeni debi 16-godišnjeg Mathiasa Ćusa.

PAZIN – Gradski stadion SC Egidije Marion – TREĆA NL ZAPAD – 12. kolo – SUDAC: Goran Krneta (Umag) POMOĆNICI: Petar Pejkunović (Kožljak) i Dalibor Šušnjar (Rupa) DELEGAT: Dragan Bobanović (Rijeka)

PAZINKA – HALUBJAN 2:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Prenc 8′, 2:0 Prenc 32′, 2:1 Valenčić 72′

Žuti kartoni: Maružin, Ivetac (Pazinka) Kovačević, Šimić, Mikulica (Halubjan)

PAZINKA: Mendiković, Pavat N. (82. Funčić), Rojnić, Prenc (88. Pauletić J.), Ivetac (90. Ćus), Milovan, Tanković, Šugar, Matika, Rabar, Maružin (82. Škrgat)

Trener: Saša Lukman

HALUBJAN: Bedenik, Ciglar, Valenčić, Weitzer, Šimić, Paškvan (65. Murica), Mikulica, Dedić (84. Kučinić), Klapan (77. Stojković), Jurković (65. Pučić), Kovačević

Trener: Marko Čop

Pročitajte još...