Pazinka do nove domaće pobjede, Tanković i Babić za deveto slavlje u sezoni!

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Anton Finderle

Danas je u Pazinu gostovala najbolja proljetna ekipa ove lige kojoj je u devet utakmica nakon današnjeg dana ovo bio tek drugi poraz. Krajnji rezultat od 2:1 može sugerirati da je utakmica bila tvrda, no danas su domaći nogometaši bili toliko neefikasni da gosti mogu biti sretni što su ispraćeni samo s dva pogotka Tankovića i Babića.

U rasterećenoj utakmici punoj lepršavih poteza Pazinka se je pokazala kao bolji takmacu svim elementima igre, a svakako u obrambenom smislu treba pohvaliti Fabiana Babića i Entonyja Pavata.

Utakmicu je obilježio lijepi gol volejem Donija Tankovića s oko 20 metara od gola Marina Godinića. bio je to prvi gol Pazinaca kojim su okrunili festival promašaja u prvom dijelu koji je pokrenuo Rojnić u 7., a nastavio Ivetac u 8. i 12. minuti. U 15. minuti Prenc je pogodio prečku, u 28. minuti Pinčan volejem razbranjuje Žarkovića.

U 35. Noel Pavat šutira, pa minutu poslije Babić ne uspijeva glavom zatresti mrežu. Kao na tekućoj traci u 37. minuti na streljani Ivetac pogađa stativu, a možda i najveću šansu samim izlaskom pred golmana zapucava  Prenc udarcem preko gola. jedini put kad je Nehaj zaprijetio bilo je u 11. minuti kada Vukelić šutira prizemno  pokraj gola.

U drugom poluvremenu Babić je glavom okrunio nadmoć u visini te je zabio za 2-0 u 56. minuti nakon ubačaja iz kornera, nakon što je dvije minute prije toga zapucao sličnu šansu. Nakon toga u velikoj je šansi Ivetac, no Godinić vršcima prstiju sprječava pogodak.

Gostujući trener u 61. minuti uvodi brzonogog Rajmonda Buqaja, koji je znatno unaprijedio igru Senjana, a dvije minute nakon ulaska je odlično je uposlio Marka Hodaka koji je iskoristio jedan odbijanac i zatresao mrežu Mendikovića.

Maikol Prenc ne koristi izvrsne šanse u 69. i 79. minuti, kada izbija sam ispred golmana nakon izvrsne duge lopte s “očima” Manuela Rudele.

Senjani su pred kraj imali dvije šanse – najprije Vukelić u 87., pa Buqaj u 88. minuti, da bi u posljednjim trenucima susreta Patrick Rabar izašao sam pred Godinića, koji je ukrotio njegov udarac.

PAZIN – Stadion Egidio Marion – Treća NL Zapad – 23. kolo – SUDAC: Milan Kukuljan (Podkilavac) POMOĆNICI: Igor Bahun (Viškovo), Mauro Mušković (Kastav) DELEGAT: Katarina Radić (N. Vinodolski)

PAZINKA PAZIN – NEHAJ 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Tanković 16′, 2:0 Babić 56′, 2:1 M. Hodak 63′

Žuti kartoni: Pinčan (Pazinka), Hodak M., Rončević (Nehaj)

PAZINKA PAZIN:Mendiković, Pavat E., Babić, Rojnić, Pinčan, Zgrablić, Pavat N. (65. Rabar), Prenc, Tanković (57. Rudela), Žgomba, Ivetac (80. Šaina)

Trener: Elvis Brajković

NEHAJ:Godinić, Pejanović (40. Rončević), Brnja (74. Gorski), Prizmić D., Lagumdžija, Tomljanović (61. Prizmić M.), Hodak M., Vuković (61. Buqaj), Vukelić, Svast, Hodak L.

Trener: Tomislav Lopac


Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…