PAZINKA DOČEKUJE MEDULINCE | “Kad igramo na našem stadionu, s kim god da igramo, mi želimo pobijediti!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Manuel Rudela, plavi dres (FOTO: Lucija Dušman)

NK Pazinka sutra (subota, 24. rujna 2022. godine) u petom kolu Treće NL Zapad na svom terenu dočekuju novaka u ligi, NK Medulin 1921. Utakmica započinje u 16:30 na pazinskom stadionu SC „Egidije Marion“, a trebala se igrati u Medulinu, međutim, dogovorena je zamjena domaćinstva zbog radova na tamošnjem igralištu.

Nogometaši Medulina 1921 zasad imaju tek jedan osvojeni bod, ali su im igre bolje od samih rezultata. Svjesni su toga i u Pazinu, a posebice jedan od najiskusnijih igrača Manuel Rudela, koji ovako rezonira pred istarski derbi:

“Mi nakon tri odigrana kola, a i oni nakon četiri utakmice možemo samo reći da nismo dobro krenuli u prvenstvo, ni jedni ni drugi. Ok, mi smo imali dva izrazito teška gostovanja, te borbu protiv Vinodola kod kuće, pa na račun tog rasporeda možda možemo biti zadovoljni, ali da smo uzeli još koji bod bilo bi puno bolje.

Kako god okrenemo, neće nam biti lako u dvoboju protiv Medulina 1921. Znamo jedni druge jako dobro i tu nema mjesta nepoznanicama. Dobra su momčad, sa dobrim trenerom, sigurno im nije mjesto pozicija na kojoj se trenutno nalaze, a tko zna, možda je to kod njih i dio prilagodbe na viši rang natjecanja.

Igramo u Pazinu, a kad igramo na našem stadionu, s kim god da igramo, mi želimo pobijediti, pa će tako biti i ove subote. Tako je bilo i protiv Vinodola, no nismo uspjeli. Nadam se samo da će biti fer utakmica, korektno vrijeme, te još korektnije suđenje”, jasan je Manuel pred subotnji dvoboj.

Utakmicu koja započinje u 16:30 sudi ponajbolji istarski sudac, Marčanac Mateo Čalić. Matej Bezelj iz Pule i David Ružić iz Kaštelira će biti pomoćnici, a delegat dolazi iz Rijeke – riječ je o Robertu Jeliću.


Pročitajte još...