Rudar visoko slavio u Pazinu – jedina svijetla točka s pazinske strane bila je Plava legija

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Antonio Petrovski

Današnji je derbi u Pazinu u potpunosti pripao Kovarima, poglavito se to odnosi na prvih pola sata utakmice kada su gosti došli do nedostižnog rezultata od 0:3. Najprije je u 8. minuti jedno oklijevanje pazinske obrane iskoristio Kurtić koji je prebacio na drugu stativu gdje najbolji igrač utakmice mlađahni Salihović samo gura loptu u praznu mrežu.

Da su Labinjani došli po puni plijen nagovijestile u i šanse Juričića i Marka Načinovića. U jednoj kontri pazinska obrana oklijeva, a raspoloženi Paolo Juričić rutinirano pretrčava pola terena i pogađa u desni Mendikovićev kut za 0:2.

Na treći gol se je čekalo desetak minuta kada se ponovno Juričić upisuje u listu strijelaca. Salihović radi nered na lijevoj strani pazinske obrane, ubacuje Paolu Juričiću koji lijepo pogađa za nedostižno vodstvo gostiju.

Pazinka tada radi rošade u rasporedu na terenu i počinje period bolje igre koje je okrunjeno eurogolom Donija Tankovića u 40. minuti. Iako domaći igrači izlaze s nadom u izjednačenje jedna nesmotrena reakcija u kojoj Stepčić pogađa Brazilca Joa kojem se lopta nekako čudno odbija i koji se iznenada našao sam u gol šansi koju koristi na način da lagano lobom postiže četvrti zeleno – crni gol.

Peti gol djelo je Valentina Stepčića u 68. minuti koji skida Mendikovićevu paučinu neometan, šesti je već plod odlične igre Brazilca Josiela Oliveire koji se drugi put upisuje u listu strijelaca prilično neometan s pet metara u 79. minuti za rekordnu pobjedu Labinjana na pazinskom stadionu pred oko 300-tinjak gledatelja.

U ovom ipak neshvatljivom porazu plavih, valja pohvaliti jedinu svjetlu točku, a to je svakako pazinska navijača skupina Plava legija koja je bodrila domaće igrače punih 90 minuta i nakon utakmice, bez obzira na očiti raspad sistema igre.

PAZIN – Gradski stadion SC Egidije Marion – TREĆA NL ZAPAD – 10. kolo – SUDAC: Amel Dizdarević (Radmani), POMOĆNI SUCI: Daniel Starčević i Antun Taranić (Pula). DELEGAT: Marin Čarija (Novi Vinodolski)

PAZINKA – RUDAR 1:6 (1:3)

Strijelci:0:1 Salihović 8′, 0:2 Juričić 26′, 0:3 Juričić 36′, 1:3 Tanković 40′, 1:4 Jo 53′, 1:5 Stepčić 69′, 1:6 Jo 79′

Žuti kartoni: E. Pavat, Milovan, Funčić (Pazinka), Kurtić, M. Načinović (Rudar)

PAZINKA: Mendiković, Pavat E., Rojnić, Pauletić  (46. Šugar),Prenc (46. Maružin), Ivetac, Milovan (70. Šaina), Tanković, Funčić (56. N. Pavat) Rabar (70. Slivar), Matika

Trener: Saša Lukman

RUDAR: Blažina, Načinović, Martić, Salihović, Juričić, Bilić, Licul, Kurtić (83. Biljuh), M. Načinović, Jo (85. Krištofić), Stepčić (82. Mohorović)

Trener: Franko Čupić

Pročitajte još...