Vrijeme je da negdje ‘stanu’ – U Pazin sutra stiže zasad najbolja momčad Treće NL Zapad

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sutra, 17. rujna 2022. godine, iznimno s početkom u 15 sati, u Pazinu na stadionu Sportskog centra „Egidije Marion“, igra se utakmica četvrtog kola Treće NL Zapad, između Pazinke i Vinodola. Gosti dolaze kao favoriti, obzirom da su dosad osvojili maksimalnih devet bodova.

Iako će kiša sigurno (na)topiti teren pazinskog stadiona, u redovima Vinodola je nekoliko prekaljenih majstora koji će se snaći i u tim okolnostima. Željko Tomić je igrao prvu ligu, a golman Igor Baričević na svojim je leđima godinama nosio tada snažnu Crikvenicu. Kada tu dodamo iskusnog lisca Sanjina Grpca i neumoljivog strijelca Josipa Buršića, onda je jasno zašto se Vinodol treba dočekati s respektom.

S druge strane, u Pazinu je bilo kome nadjenuti epitet favorit, iz razloga što pazinski kolektiv godinama pokazuju ozbiljan nivo htijenja i odgovornosti, pogotovo na domaćem terenu. Pazinka u ovom susretu ne može računati na vratara Mladena Denića, koji ove subote izgovara najvažnije „da“ u svom životu, ali će njegovo mjesto zauzeti mlađi kolega Mauro Mendiković, 23-godišnjak koji je ponikao u klubu.

Brajković još uvijek ne može računati ni na novopridošlog pulskog veznjaka Luku Miškulina, ali bi on već narednog tjedna mogao konkurirati za sastav. Utakmicu će, gotovo sigurno, obilježiti i najavljena kiša.

Utakmicu koja se igra u 15 sati, sutra 17. rujna 2022. godine,  sudi porečki sudac Amel Dizdarević, a pomoćnici će mu biti Opatijac Paolo Jakovašić i Riječanin Antonio Kranjac. Danijel Kovačević iz Pule će biti delegat susreta.

Pročitajte još...