Alex i Jenny Šćulac proteklog vikenda na pisti Azzurra

Facebook
Twitter
LinkedIn

Od 15. do 17. ožujka na pisti Azzurra  u dužini od 1045 m vozilo se trening i  karting natjecanje za prvenstvo Centralno Europske zone i Sport Stil Cupa Slovenije u Jesolu u Italiji pod imenom CEZ Zone Jesolo 2024.

Za vozača Alexa Šćulca, startni broj 406 iz Bravari, člana kluba Amk No Limits Istra koji je nastupao u klasi 5. Rotax Max DD2 i njegovog trenera, mehaničara i oca Vedrana bio je jedan od zahtjevnijih vikenda koji je počeo već u četvrtak i od samog početka dana počeli su problemi sa novim kartingom.

„Tijekom vikenda susreli smo se sa podosta kvarova s kartingom. U subotu za vrijeme službenog treninga pokušavali smo popraviti kvar sa prednjih kočnica koje nisu kočile kako su trebale, ali nažalost nismo uspjeli otkloniti kvar te se Alex morao prilagoditi kartingu za vrijeme kvalifikacija te se plasirao na 23. mjesto od 29 vozača“, rekao nam je Vedran Šćulac pa dodao:

„U nedjelju u prvoj utrci nakon odličnog probijanja sa 23. mjesta u dva kruga popeo se na 17. mjesto te zbog problema s kočnicama gubi pozicije te završava na 20. mjestu. Između prve i druge utrke uspjeli smo otkloniti kvar s kočnicama. U drugoj utrci Alex se ponovno dobro probija te se uspije popeti na 15. mjesto, ali zbog kontakta s drugim vozačem u petom krugu ponovno gubi pozicije, nažalost u kontaktu na kartingu ima značajnija oštećenja, ‘svila’ se spona i stup volana zbog kojeg je Alexu bilo teže upravljati kartingom, ali ne odustaje  te utrku završava na 22. mjestu“, objasnio je Šćulac.

Nije tu bio kraj izazovima.

„U pauzi između druge i treće utrke  zamijenili smo  savijene dijelove te u trećoj utrci Alex se ponovno probija na 20. poziciju, ali zbog kvara na elektronici gasi mu se karting u vožnji više puta te utrku završava na 27. mjestu. Alex nije bio zadovoljan postignutim rezultatima te se nadao da će se u zadnjoj utrci konačno nakon otklonjenih svih tehničkih problema plasirati puno bolje, ali nije imao sreće.“

Ovog vikenda na treningu je nastupila i njihova mlada vozačica, 14-ogodišnja Jenny Šćulac, startni broj 205 iz kluba Amk No Limits Istra, inače Alexova sestra, kojoj je ovo bio prvi trening na pisti Azzura u Jesolu, a trenirala je u klasi 4. Rotax Max Senior jer od prošle godine kad je vozila klasu junior promijenio se pravilnik i sada mora nastupat u klasi senior.

Za nju su ova dva dana  bila jako naporna jer se vozila s jakim vozačima iz različitih zemalja i nisu je štedjeli kao početnika već je imala „vatreno krštenje“ tako da su je izgurali sa staze, ali srećom bez nikakvih posljedica. Za sada plan joj je da vozi samo nacionalno prvenstvo zbog velikih troškova utrka svog brata nema financijske mogućnosti da i ona vozi CEZ, iako bi ona htjela.

Još jedan član  Amk No Limits Istra – Lorenzo Mahnich, startni broj 470 iz Rijeke, je nastupao u klasi  Rotax max DD2 te je na prvoj utrci završio na 17. mjestu, a na drugoj utrci završio je  na 20. mjestu dok je na trećoj morao odustat u šestom krugu zbog tehničkog kvara koji je bio uzrok  pri kontaktu sa drugim vozačem kad mu je otpao zadnji branik na kartingu zbog čega su ga suci poslali u box  i morao je odustat.

„Meni kao mehaničaru i treneru ovaj vikend je bio jako naporan jer sam morao pratit dva vozača  kao trener i dva kartinga kao mehaničar prava dva dana tako da nisam imao vremena ni pet minuta da odmorim jedino mi žao da nisam imao mogućnosti da i moja kći Jenny odvozi ovu utrku za CEZ prvenstvo da i ona doživi kako to izgleda u stvarnosti kad se na startu pojavi 30 vozača i bore za što bolji plasman“, rekao je Vedran Šćulac.

Uz naše vozače iz Istre nastupio je i Noa Janko, startni broj 210  iz Rovinja, član kluba Istra Racing Team iz Pazina u klasi Rorax junior te u prvu utrku završio na 24. mjestu, drugu utrku završio na 24. mjestu te treću utrku završio na 26. mjestu od 31 vozača.

„Želim se zahvaliti sponzorima Mrakword i obrtu Autobox koji su nam pomogli financijski da nastupimo na ovom natjecanje. Sljedeće utrka nas čeka u Ptuju Slovenija  19. – 21.04 pa se nadamo mnogo  boljim plasmanom“, zaključio je Šćulac.

Pročitajte još...