Alex Šćulac treći u Novom Marofu na PH!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ove subote i nedjelje, 18. i 19. travnja vozilo se prvenstvo u kartingu za CEZ, Sportstil Slovenije i Prvenstvo Hrvatske – nastupao je 153 vozač iz jedanaest zemalja, od toga 38 iz Hrvatske.

“Krenuli smo četvrtak rano ujutro na trening obzirom da nismo stigli prije, kao njegova konkurencija, da pronađemo idealan “setup” kartinga da možemo konkurirat sa ostalima koji su to odradili tijekom četiri vikenda koje smo imali od zadnje utrke u Ptuju. Krenulo je loše opet –  problemi sa kočnicama i nismo uspjeli popraviti uz sav trud i kompletnu reparaciju prednjih kočnica. Ali, nismo došli se žaliti već voziti utrku. Na kvalifikacijama Alex zauzima 18. poziciju sa zaostatkom od 0.6 sekundi za vodeći što je za nas jako dobar rezultat s obzirom na problem kočnica”, rekao je Vedran Šćulac.

“Prvu utrku starta sa 18. pozicije odmah u dva zavoja probija se na 12. poziciju. Po završetku utrke veselje je malo trajalo jer je dobio 15 sekundi kazne i pada na 22. poziciju s koje starta u drugu utrku i ponovno u istim zavojima kao i u prvoj utrci prolazi par vozača I probija se na 16. poziciju do kraja utrke, ali opet dobiva 5 sekundi kazne pa pada na 22. poziciju s koje starta u treću utrku. Ponovno odlično starta i probija se na 19. poziciju, ali nakon par krugova motor počne trokirat i završava utrku na toj poziciji. Ukupno 20. mjesto za CEZ, 10. mjesto za Sportstil Slovenija i treće mjesto za prvenstvo Hrvatske. S obzirom da nismo mogli trenirat prije utrke vrlo smo ponosni na ostvareni rezultat”, poručio je trener Vedran Šćulac, Alexov tata.

Drugi vozač kluba, Riječanin Lorenco Mahnich završava utrku na 12. mjestu za CEZ, 6. mjestu za Sportstil Sloveniju i drugo mjesto za prvenstvo Hrvatske. Bravo za pazinsko-riječku kombinaciju vozača, ali to nije sve – ovog vikenda opet natjecanje u kartingu u Šmriki za kup Hrvatske na kojem će nastupiti mlada vozačica Jenny Šćulac.

 

Pročitajte još...