DEFINITIVNO POTVRĐENO! Narednog kolovoza Pazin domaćin velikog međunarodnog cornhole turnira!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Cornhole kao sport u Istri sve više jača, i što se tiče broja igrača, i što se tiče samog renomea. Kako obavještavaju iz SRD Cornhole Istra Pazin, njihovo bavljenje tim sportom započelo je prije četiri godine sa susjedskim natjecanjem i održavanjem prvog seoskog cornhole turnira.

Ove godine održala su se tri turnira u njihovoj organizaciji u kojima je na kraju nastupalo više od 150 različitih igrača.

Predvodnici ovog sporta kod nas trenutno su Antonio Grubiša i Albert Ivančić koji su sredinom kolovoza i sudjelovali na ACL Europe u Nizozemskoj gdje su postigli sjajne rezultate – četvrto i šest mjesto na kontinentu.

„Obećali smo si kako želimo i moramo još više približiti cornhole kao sport u našoj Istri, pa i cijeloj Hrvatskoj. Nakon samo nekoliko razgovora s osobama koje su također zavoljele ovaj sport zaključili smo da moramo nešto poduzeti i tako već dva mjeseca nakon nastupa u Nizozemskoj i službeno smo osnovali SRD Cornhole Istra-Pazin. U Nizozemskoj smo stupili u kontakt sa direktorima ACL (American Cornhole League) i njihovim partnerom Wicked Wood Games za Europu“, ispričali su Grubiša i Ivančić početak priče.

ACL u Americi ima registrirano više od 155.000 igrača koji se godišnje natječu za nagradni fond od 4,5 milijuna dolara. Jedan od njihovih konačnih ciljeva je uvesti Cornhole na Olimpijske igre.

U pregovore su stupili odmah kako bi organizirali jedan veći turnir s njihovom podrškom te uz podršku Zajednice sportskih udruga grada Pazina uspjeli dogovoriti organizaciju ACL Croatia turnira u Pazinu od 11. do 13. kolovoza 2023. godine!

„Moramo spomenuti da su neki dogovori još u tijekum ali ove će se godine još održati tri ACL turnira (Nizozemska, Njemačka, Švicarska) i završni ACL EURO u Francuskoj. Mi kao SRD Cornhole Istra Pazin veoma smo zadovoljni što smo u tako kratkom vremenu uspjeli podignuti cornhole kao sport na neku višu razinu. Moramo reći da su očekivanja za naš turnir da će biti više od 100 prijavljenih igrača iz cijele Europe“, rekli su nam Antonio i Albert pa dovršili:

„Naš krajnji cilj je dovest prvenstvo Europe (ACL Europe) u Istru i osnovati Cornhole ligu unutar regije ili države. Trenutno se u Žminju odvija prva Cornhole zimska liga u kojoj se natječe 16 ekipa, sveukupno nastupa oko 80 igrača. Završnica lige je planirana u nedjelju 11. prosinca 2022. godine pa svakako svi zainteresirani mogu nas posjetiti. Godina 2023. je pred nama te prema najavama imat ćemo sigurno nekoliko turnira pod našom organizacijom kao zagrijavanje pred ACL Croatia u kolovozu! Za kraj, zahvaljujemo se svim prijateljima/igračima te dosadašnjim i budućim sponzorima na podršci.“

Pročitajte još...