Krenuli upisi na “Ples na svili” u Pazinu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Treninzi plesa na svili u Pazinu službeno su započeli 2. listopada 2023. godine i uspješno je odrađeno prvo tromjesečje treniranja.

Odrasla je grupa gotovo popunjena sa 15 plesačica čime preostaju tri slobodna mjesta. S druge strane, djeca su dosegla brojku od 28 polaznica zbog čega je službeno otvoren novi termin i mogućnost dodatnog zaprimanja novih zainteresiranih članova.

Dodatna satnica otvorena je od 15 do 16 sati srijedom i petkom u polivalentnoj dvorani školsko–gradske sportske dvorane u Pazinu na adresi Šetalište Pazinske Gimnazije 10.

Upis u grupu moguć je kontaktiranjem broja 091 588 4303, slanjem upita na mail aria.plesnasvili@gmail.com, slanjem poruke na društvenim mrežama Facebook ili Instagram (Aria Plesna svili) ili ispunjavanjem web upisnice na internet adresi – OVDJE.

Prvo je polugodište treniranja obilježio i nastup za članove obitelji održan 15. prosinca 2023. godine. Cure su hrabro izvele dvanaest početničkih elemenata spojenih u dvominutnu koreografiju usklađenu sa preostalim članicama grupe.

FOTO: Aria – ples na svili (Facebook)

Trenerica Veronika Vlašić jako je ponosna na hrabrost, složnost i preciznost u memoriranju i izvođenju svilenih točaka. Izvođačice i publiku fotografirala je Mirna Cvek Špralja.

Treniranje ove discipline započinje zagrijavanjem, istezanjem, postepenim učenjem zračnih figura, kasnije opreznim zamatanjem, penjanjem i povezivanjem elemenata u nizove sekvenci. Zračna svila je zahtjevna umjetnost i zahtijeva snagu, fleksibilnost, fokusiranost, izdržljivost i kontinuiranost pri vježbanju uz nadzor i oprez.

Pročitajte još...