Novi uspješni nastup Alexa Šćulca, usprkos problemima s vozilom

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vedran Šćulac iz AK No limits pojasnio je novosti vezanih uz klub i aktivnosti:

„Prva međunarodna utrka off roada koja se bodovala za Prvenstvo Istarske rivijere i Auto karting saveza Istre u Oškorušu prošlog vikenda u nedjelju 14. travnja nije nas „pomazila“, tradicionalno, već nekoliko godina zaredom samo kvarovi tako i ove godine isto. U borbu za postolja startalo je 40 posada iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Krenulo je u prvoj vožnji najbolje za nas Alex ima 2. vrijeme u ukupnom i prvo u klasi. Slijedi druga vožnja Alex uz manje probleme ponovno sa kvačilom i dvije sekundi sporiji od prve vožnje pada na treće mjesto ukupno i drugo mjesto u klasi“, rekao je Šćulac pa dodao:

„Ja sam drugu vožnju bio brži uz problem kvačila koji nije odvajao od prethodne dvije sekunde i završio na trećem Mjestu u klasi. Sada smo prva tri vozača u klasi bili svi unutar sekunde. Slijedi treća vožnja i borba za najviše postolje,  naravno nismo uspjeli riješit kvar kvačila i Alex starta prije mene ali ovaj put je osam sekundi sporiji te uz problem kvačila lomi na skoku i glavninu prednjeg lijevog kotača, ali nekako dolazi do cilja i završava svoj nastup na šestom mjestu – u ukupnom poretku drugo mjesto u klasi benzin do 2000 kubika i 1. Mjesto u klasi junior.“

Šćulac je objasnio i sljedeće:

„Naravno još je ostalo da ja odvozim treću vožnju – odmah se bacamo na popravak i zamjenu glavčine unatoč što smo donekle osposobili i odlučili vozit bez kočnica nismo došli na vrijeme na start i za mene je bila gotova vožnja bez rezultata i vodi se kao odustajanje. Tako je to kad dva vozača voze isto vozilo. Sretni smo bar je jedan od nas završio utrku i zadovoljni jer je Alex  imao odlične rezultate dok nisu počeli problemi. Hvala Stefanu i ekipi iz Oskoruša koji su nam dali dijelove i svima koji su mi pomogli da osposobim vozilo za nastavak utrke. Bilo je odlično, bravo organizatorima. Čestitamo pobjednicima i hvala svima na lijepom druženju“, zaključio je Šćulac.

Pročitajte još...