Stigao im je i taj dan – Jenny Šćulac osvojila je prvo mjesto na karting utrci u Šmriki!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Stigao i taj dan, mlada, 14-ogodišnja Jenny Šćulac osvojila je prvo mjesto  na karting utrci u Šmriki koja se bodovala za Gokart Croatia Cup! Njoj je ovo treća utrka u klasi rotax junior, druga ove godine te nakon osvajanja dva treća mjesta ovu utrku uz veliku želju, trud i borbu osvaja najvišu stepenicu.

Na utrci koja se održavala subotu i nedjelju 25 i 26. svibnja na kartodromu Bura u Šmriki nastupalo je 56 vozača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske u devet klasa koji su imali samo jedno na umu, a to borba za vrh plasmana.

„S obzirom da nismo imali niti jedan slobodan vikend za trening – imali smo samo subotu prije kvalifikacija da malo treniramo i posložimo karting za kvalifikacije. Trening smo odradili na starim gumama i kasnili smo sekundu za najbržima, ali za kvalifikacije stavljamo polovne gume na kojima smo odvozili utrku u Virovitici prije mjesec dana i za čudo Jenny vrijeme na kvalifikacijama popravlja za jednu sekundu, ali dovoljno za treću poziciju. S obzirom da su prva dva vozača startala na novim gumama, a Jenny je za prvim zaostala  za svega 0.27 sekundi vrlo smo zadovoljni napretkom koji smo napravili svega u pola  dana“, rekao je Vedran Šćulac, tata i trener.

Nedjelju ujutro odrađen je još jedan trening, a onda je utrku počela s treće pozicije, na polovici ih prolazi te završava na prvom mjestu. Prava drama odvila se u drugoj utrci:

„Drugu utrku startala je s prve pozicije i odmah nakon starta uspijeva nakon niz  napada ostati na prvoj poziciji dok se iza nje odvijala velika borba za drugo mjesto te nakon polovice utrke drugoplasirani Stanko vrši veliki pritisak na nju, ali ona je veliki borac i nikomu ne popušta pa uz odličnu bitku prve četvorice osvaja još jedno prvo mjesto. Ostala je još treće vožnja, ali zbog velike količine kiše koja je padala duže vrijeme organizator je odlučio da se neće vozit zbog sigurnosti vozača. Ovog puta sreća je bila na njenoj strani jer nismo imali nikakvih kvarova ili problema i uz sjajnu borbu Jenny osvaja 1. mjesto u klasi rotax max junior“, kazao je Šćulac.

Čestitke svim nagrađenim vozačima i organizatoru na odličnoj utrci. „Zahvaljujemo se brojnim navijačima koji su navijali za nas, a posebno sponzoru Autobox“, rekli su.

Pročitajte još...