Otac i sin Vedran i Alex Šćulac prvaci države u off roadu – ali Slovenije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon odvožene četiri utrke – po dvije u Vogrskom i Radovljici otac i sin Alex i Vedran Šćulac okitili su se neobičnom titulom prvaka države – ali Slovenije.

Iako se tome nisu nadali, jer još nisu mogli biti na jednoj utrci, na kraju su se ipak uspeli na najviše postolje. Na svim utrkama su prikupili maksimalih 330 bodova i time prestigli drugoplasiranog  u ukupnom poretku u klasi do 2.000 ccm3. Na taj su način doma u Bravare donijeli prvi pokal.

Nakon toga krajem listopada nastupaju na off road utrci u Buzetu te Vedran osvaja drugo mjesto, a njegov sin Alex te u ukupnom pretku bivaju četvrti odnosno peti.  Posebno valja pohvaliti Alexa koji se je snašao na utrci te je odvozio bolje od mnogih starijih vozača.

Nakon toga Alex je završio i sezonu u kartingu  klasi rotax senior na 3 gdje je nakon osam odvoženih utrka skupio 112 bodova, što mu je bilo dovoljno za treće mjesto i još jedan pokal u vitrini. S obzirom da je bio na maturalnom izletu, morao je propustiti jednu utrku.

Iz pazinskog je Istra Racing Teama nastupio i Noa Janko i završio na četvrtom mjestu. U ukupnom poretku Šćulčev klub AK Motorsport iz Poreča završio je kao sedmi, a pazinski Istra racing Team – deveti.

Pročitajte još...