Upisi u ovogodišnje programe udruge Sport 4+

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kako se približava nova školska godina, krenuli su s planiranjem šesnaeste godine rada u Sportskoj školi i igraonici SPORT 4+ te su otvorili i upise za u ovu sezonu.

Treninzi će se održavati u Pazinu i u Tinjanu, a upisuju se djeca od 4 do 11 godina. Iako ima dosta upita za organizaciju treninga na više lokacija, ističu kako je problem u nedostatku vremena budući da se svi treninzi odvijaju u poslijepodnevnim satima dva puta tjedno.

Program je prilagođen uzrastu, a bazira se na desetak sportova, uz poseban naglasak na bazne sportove, atletici i gimnastici. Takva višestrana priprema provodi se kroz razne motoričke poligone, pedesetak igara i jako puno drugih aktivnosti. Cilj programa je uključiti djecu vrtićke i mlađe školske dobi u organiziranu sportsku aktivnost kako bi se utjecalo na pravilan rast i razvoj, usvajanje osnovnih motoričkih vještima i znanja te stvaranje navike redovitog tjelesnog vježbanja.

– Dijete, kada jednom zavoli sport i stekne naviku treniranja i sportskog življenja, cijeli život ostaje u sportu. Sa zadovoljstvom možemo reći kako je kroz našu Sportsku školu i igraonicu u ovih punih 15 godina rada, na raznim lokacijama (Pazin, Sveti Petar u Šumi, Tinjan, Karojba, Rovinj) prošlo preko tisuću djece i većina je ostala u sportu te je to naše najveće zadovoljstvo i uspjeh. Prve generacije su već na fakultetu, neki u srednjoj školi te kada ih sretnemo u dvorani ili na nekom od terena, sretni smo da smo malim dijelom i mi za to zaslužni, kažu iz udruge.

-Veći dio svakog treninga posvećen je školi trčanja koja djeci nikada ne dosadi. Učestvovali smo na nekoliko utrka Istarske zimske lige te Erste ligi u Puli jer se djeca jako vole utrkivati. Naglašavam kako ovoj dobi definitivno nije prioritet postizanje rezultata i osvajanje medalja, ali ćemo se ipak pohvaliti uspjesima našim malih sportaša i sportašica, koji su na svim utrkama osvajali medalje, a to im je bio i podstrek za daljnji rad, kaže Irena Rogović. Upravo zbog toga jer vole trčati i utrkivati se, ponavljaju organizaciju mini rekreativne trail utrke za svu djecu, ne isključivo članove Udruge.

-Višestrana priprema, a ne prerano usmjeravanje u neki sport, izuzetno je važna u razvojnom putu mladog sportaša, kaže Rogović. Dijete naprije mora naučiti pravilno trčati, skakati, bacati se, mora razvijati sve motorčke sposobnosti u pravo vrijeme  pa tek onda krenuti s tehnikom nekog sporta. Uz navedeno, ne smijemo zaboraviti ni na prevenciju ozljeda kao izuzetno važan segment sportske pripreme, a koja se radi kroz treninge kondicijske pripreme.

Sve informacije o upisima i treninzima mogu se dobiti putem Facebook stranice ili telefonom na 091/2020-438.

 

Pročitajte još...