Utrka pazinskog viteza privukla 90 natjecatelja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Šareno mnoštvo u pazinskom kaštelu (snimila: Elena Legović)

U petak je  u pazinskom Kaštelu održana je, po treći put, Utrka pazinskog viteza na kojoj je aktivno sudjelovalo 90 sudionika koje su pratili roditelji i drugi članovi obitelji te je sveukupno manifestaciju pratilo oko 200 posjetitelja.

Sudionici su bili podijeljeni u tri grupe, prema dobi: djeca od 4 do 6, 1. i 2. razred i 3. i 4. razred, a izmjenjivale su se u tri planirane aktivnosti. Utrka je imala start na mostu iznad Jame (Vršić) i cilj u dvorištu pazinskog Kaštela.

U dvorištu Kaštela održane su edukativne radionice pod nazivom „Postani pazinski vitez“ na kojima su polaznici čuli o hrabrim vitezovima koji su nekada boravili u Pazinu, te su izrađivali zastavice sa svojim grbovima koje su zadržati kao uspomenu.

Osim utrka i radionica, sudionici su na platou ispred Kaštela sudjelovali u plesno-rekreativnom poligonu.

Sportski dio manifestacije vodili su treneri Športskog rekreativnog kluba „Vita“ – male škole atletike „Pazinski sprintići“, dok su radionice vodili kustosi Muzeja grada Pazina, a sve je koordinirao tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina.

Organizatori: Športsko rekreativno društvo „Vita“, Mala škole atletike „Pazinski sprintići“, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina i Muzej grada Pazina.

Pročitajte još...