Zimska mountain bike liga istre i Kvarnera ove nedjelje u Ronjgima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iz kola u kolo uz nešto odmora kroz zimske blagdanske dane stigli smo do drugog dijela sezone Mountain bike zimske lige. Ukupni bodovi prvog dijela sezone mogu se pregledati ovdje.

Do samog kraja sezone ima još 6 kola, a prva prilika za skupljanje bodova je ovogodišnje prvo kolo XC Ronjgi 15. siječnja 2023. kolo organiziraju već dobro poznati i provjereni domaćini prošlogodišnjeg finala sezone, riječki ogranak Adrenalina MTB Teama.

Staza glavne utrke je kružna s dužinom kruga od 3.800 metara. Bit će tu i nešto težih dijelova ali i alternativnih pravaca sa slikovnim prikazima pernatih domaćih životinja koji inače upućuju na nešto laganije putanje pa se stoga svi zainteresirani vozači pozivaju da dođu nešto ranije kako bi se dobro upoznali sa stazom.

Kako su organizatori najavili radi se u većem dijelu o single trail stazi što znači da će se natjecatelji morati ponašati prijateljski propuštajući brže od sebe. Biti će tu još i nešto širih bijelih puteva, ali posebno naglašavaju da se pazi na ove single trail dijelove staze!

Dječje utrke biti će naravno izdvojene gdje će se voziti krug u dužini od 300 odnosno 450 metara ovisno o kategoriji. Sudjelovanje je moguće na vlastitu odgovornost i organizator zadržava pravo izmjene programa radi eventualnih izvanrednih okolnosti. Broj krugova koji će biti potrebno odvoziti na svakoj pojedinoj utrci će se obznaniti na sam dan utrke pri registraciji.

Prijave na dan utrke počinju od 10.15 sati i trajati će zaključno do 11.30 sati. Za povoljniju kotizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku što je moguće putem ovog linka.

Organizatori podsjećaju natjecatelje da ponesu svoje startne brojeve ukoliko su već sudjelovali ove sezone kako bi što elegantnije odradili registracije natjecatelja.

Startnim brojem si natjecatelji osigurava mogućnost dolaska na svako kolo lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (dječje utrke) ne plaćaju kotizaciju za utrke već samo startni broj.

Trajanje pojedinih utrka će ovisiti o konfiguraciji terena tako da je očekivano trajanje dječjih utrka od 5 do 10 minuta dok će se odrasli u glavnoj utrci voziti od 50 minuta pa do sat i deset dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu kao i glavna utrka ali manji broj krugova.

Start prve utrke se može očekivati od 12:00h dok se start glavne utrke kao i uvijek očekuje od 12:26 h. Start kategorija U13 i U15 je zaseban te će uslijediti nakon starta glavne utrke. Odmah nakon utrke svim sudionicima je osigurana okrjepa kao i proglašenja najbržih gdje će se medaljama nagraditi svi najbolji po kategorijama.

Pročitajte još...