IDS: „Borit ćemo se za nastavak rada ‘Istarskog kluba’ u Rijeci i stojimo uz naše studente

Facebook
Twitter
LinkedIn

IDS je zaprimio apel za pomoć od istarskih studenata koji su organizirani u sklopu „Istarskog kluba“ u Rijeci, koji su dobili službeni dopis da ih Grad Rijeka namjerava izbaciti iz unajmljenog prostora gdje već godinama djeluje navedeni klub.

– U Rijeci je puno studenata koji dolaze iz različitih dijelova Istre i Klub predstavlja puno više od samog prostora – on mladim ljudima omogućava lakšu prilagodbu i socijalizaciju. Ispitat ćemo već sutra sve okolnosti zbog čega je došlo do toga da se njih sada izbacuje na cestu i onemogućava daljnji rad Kluba. Ono što je sigurno – borit ćemo se za nastavak rada ‘Istarskog kluba’ u Rijeci i stojimo uz naše studente!, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Predsjednica Kluba mladih IDS-a Valentina Orbanić istaknula kako vjeruje da je moguće postići zajednički dogovor i rješenje na zadovoljstvo Grada i studenata. – „Istarski klub“ postoji već 29 godina, a njegovi članovi tijekom cijele godine provode niz aktivnosti koje promoviraju istarsku kulturu, umjetnost, sportsko-rekreativna druženja i gastronomiju, a u svemu što rade promovira se ljubav prema Istri. ‘Istarski klub’ zaslužuje podršku svih,  kako s ove tako i s druge strane Učke!“, zaključila je Orbanić.

Pročitajte još...