KAOS U TRVIŽU | Sadili indijsku konoplju, krali gorivo i akumulatore…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 29. studenoga 2022., ispitalo 47-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske te je donijelo rješenje o proširenju istrage protiv njega i protiv 25-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kazneno djelo krivotvorenja isprave i kaznenog djela krađe.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak, dok se protiv njega vodila istraga zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, odnosno zbog proizvodnje indijske konoplje, zajedno sa 25-godišnjim osumnjičenikom tijekom lipnja i srpnja 2022. godine, kod mjesta Trviž, ponovno protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga posadio i uzgojio ukupno 70 stabljika indijske konoplje, za koju se osnovano sumnja da su ju obojica, nakon sušenja, imali namjeru prodati.

Osnovano se sumnja i da su osumnjičenici u istom razdoblju upravljali kombi vozilom na koje su postavili nepripadajuće registarske oznake, s kojim su ranije tijekom svibnja 2022. godine u mjestu Trviž počinili kazneno djelo krađe iz čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona, odnosno tada su oštećenom 25-godišnjaku otuđili veću količinu goriva te više akumulatora (šteta od 22.000,00 kuna).

Županijski sud u Puli-Pola je 30. studenoga 2022., prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičenom 47-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Pročitajte još...