Na području Pazinštine prevaren prilikom kupnje traktora

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinska policija zaprimila je prijavu 55-godišnjaka da je prevaren prilikom kupnje traktora.

Naime, muškarac je 7. ožujka na internetskom oglasniku pronašao oglas o prodaji traktora i stupio u kontakt sa ženskom osobom te dogovorio kupnju traktora.  Prema dogovoru, uplatio joj je predujam od nekoliko stotina eura.

Nakon što je žena tražila da joj uplati još novca iako je dogovor bio da će ostatak novca dobiti po isporuci traktora, žena mu se prestala javljati te je shvatio da je prevaren i događaj prijavio policiji.

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u policijskoj postaji.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava donosi nekoliko savjeta Europola za sigurnu kupnju koji pomažu da se smanji broj on-line prijevara:

  • nikad nikome ne šaljite broj svoje kartice, PIN ili druge informacije o kartici elektroničkom poštom
  • nikad ne šaljite novac osobama koje ne poznajete
  • uvijek sačuvajte svu dokumentaciju vezanu za vaše online kupnje
  • ako ništa ne kupujete, ne otkrivajte podatke s kartice. 

Više savjeta o tome kako izbjeći razne oblike prijevara možete saznati putem stranice Web heroj.

Pročitajte još...