OPĆINA SVETVINČENAT: Završen projekt uređenja i opremanja igrališta Dječjeg vrtića Balončić „Sigurna igra – Bezbrižna igra“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Svetvinčenat je sredinom lipnja ove godine potpisala Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ Sigurna igra = Bezbrižna igra sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

U sklopu projekta, postavila se nova i zamijenila dotrajala zaštitna ograda koja ograđuje igralište Dječjeg vrtića, postavljena je nova kombinirana sprava sa dva tornja i anti stres podloga oko igrala te oko dječjih igrala koja do sada nisu bila omeđena zaštitnom podlogom.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 24.740,00 eura od čega je 12.607,01 eura financirano iz proračuna Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Krajem listopada završio je projekt uređenja i opremanja dječjeg igrališta Dječjeg Vrtića Balončić, a njegovom provedbom povećana je sigurnost vrtićke djece  i omogućen kvalitetniji boravak na otvorenom.

Završetkom ovog projekta u potpunosti se uredilo dječje igralište Dječjeg vrtića Balončić, što će sadašnjim ali i budućim vrtićkim generacijama zasigurno uljepšati boravak u vrtiću.

Nakon završetka prve faze uređenja dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Balončić koje je financirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u stopostotnom iznosu, i uređenja podnih obloga u matičnom vrtiću, ovim projektom nastavili smo ulagati u naše najmlađe.

Iako smo završetkom ovog projekta u potpunosti uredili dječje igralište Dječjeg vrtića tu ne stajemo. Na Nacionalni plan otpornosti i oporavka prijavili smo rekonstrukciju neiskorištenog prostora u zgradi bivše ambulante za dodatnu vrtićku skupinu, a u matičnoj zgradi vrtića započeli smo projekt postavljanja solarne elektrane na krov.

Briga za najmlađe prvotni nam je prioritet u ovom mandatu i tako ćemo nastaviti i tijekom sljedeće godine. – Rekao je načelnik Općine Svetvinčenat, Dean Perković.

“Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade”

Pročitajte još...