TRADICIONALNA MARTINJA U MOMJANU | Vina Baćac imaju najbolji odležani muškat, Vina Radanović na drugom mjestu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Svi dobro znamo što predstavlja Momjan za muškat. Svojevrsna je to „meka“ za tu slatkastu sortu vina koja fantastično paše uz deserte, ali i u slavljeničkim prigodama.

Vina Baćac proteklih nekoliko godina se definitivno probija u jednu od najzvučnijih vinarija u Istri, a što potvrđuju i rezultati ocjenjivanja na tradicionalnoj proslavi Martinja u Momjanu minulog vikenda.

Naime, u konkurenciji čak 21 odležanog muškata, Vina Baćac su za svoj muškat iz 2022. dobili čak 135 bodova čime su ovjenčana prvim mjestom te su okrunjeni titulom „Momjanskog muškatira“.

“Sakrivene” boce u Momjanu

Na drugom mjestu je okončao muškat Vina Radanović iz Zovića kraj Pazina (112 bodova), a treća su Vina Černak iz Medveja kraj Buzeta.

Vina Baćac su priznanje dobila i kod mladih muškata! U toj kategoriji našlo se devet uzoraka, a mladi muškat Gorana Baćca na kraju je bio treći, iza Vina Bernobić (Markovac kraj Višnjana) te Coccolo vina iz Tara koji ove godine imaju najbolji mladi muškat.

Na samoj manifestaciji sudjelovale su čak 24 vinarije, a veoma simpatično je bilo vidjeti i kako su boce bile zamaskirane kako bi se dobila potrebna objektivnost i pravednost. 

Čestitke zaslužuje i Vinariji Radanović, a posebice momjanski “muškatir” – Goran Baćac i Vina Baćac!

 

Pročitajte još...