Bračni par Zgrablić istrčao svoj prvi zajednički maraton

Facebook
Twitter
LinkedIn
Erika i Željko Zgrablić

Slovenska prijestolnica Ljubljana ove je subote bila poprištem tradicionalnog 27. po redu ljubljanskog maratona, a bračnom paru Eriki  i Željku Zgrabliću iz Zabrežani ostat će u sjećanju kao prvo mjesto na kojem su oboje istrčali maraton.

Nakon što se više godina bave  trčanjem i roditelji su troje djece, ovaj bračni par rastao je iz utrke u utrku i kao kruna te rekreativne karijere desio se maraton u gradu čiji naziv asocira na ljubav.

Erika je tako svoj prvi maraton u životu istrčala za 4:00.58 sata u neto vremenu dok je Željko Filipidesovih 42.195 metara istrčao za 3:34.31 sata.

Prema dostupnim podacima, nastupile su još dvije atletičarke iz Središnje Istre – Valentina Velić Srdoč (4:05.25 sata) i Jasminka Marinčić Štifanić (3:59.58 sata).

Volkswagen Ljubljanski maraton, koji je zasigurno jedan od najvećih i najbrojnijih trkačkih događaja u Sloveniji, a i široj okolici. Predivna atmosfera, mnogobrojni navijači duž cijele rute i veliki broj samih sudionika mamac su za mnoge trkače iz svih dijelova svijeta.

Sveukupno na utrkama maratona, polumaratona, utrke na 10 kilometara te dječjih utrka nastupilo je oko 13.000 natjecatelja, koji su ostali impresionirani samim događajem koji daleko odskače svojom kvalitetom, organizacijom i samom kulturom trčanja i navijanja od ostalih utrka u regiji.

(foto: Facebook stranica Life on Mars)

Pročitajte još...