Anton Tone Radolović darovao krv 100 puta i zaslužio prijem kod predsjednika

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske darivateljima krvi koji su u 2021.godine dali više od sto puta krv – muškarci, odnosno sedamdeset pet puta – žene. Među 164 darivatelja krvi bio je i Anton Radolović – Tone iz Pazina.

Darivateljice i darivatelji krvi, svojim činom darivanja krvi spašavaju ljudske živote svakog dana. Ovaj vrijedni pazinski dugogodišnji voditelj javnih radova i osoba plemenitog srca, sljedeće će godine proslaviti pola stoljeća od prvog darivanja krvi, daleke 1974. godine.

Hvala vam od srca i živjeli! Neću vam reći samo tako nastavite, vrijeme je za druge. Hvala vam na ovome što ste napravili do sada“, poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović dobrovoljnim darivateljima krvi kojima je danas, povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, uručio odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene, u 2021. godini.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović dobrovoljne darivatelje krvi nazvao je humanitarcima jer ne biraju i ne dijele ljude kojima će njihova krv trebati. „Ne birate, ne gledate i ne dijelite. Ta krv je za ljude, ne piše u deklaraciji za koga je; je li za Hrvata, Srbina, Židova iz Aškelona, Arapina iz Gaze, sasvim svejedno, nekom će trebati“, rekao je predsjednik Milanović.

Poručio je da mnoga odlikovanja osobno uručuje ako za to postoji razlog. „Ako igdje postoji razlog, onda postoji u vašem slučaja – da svakome stisnem ruku i zahvalim u ime hrvatske države“, zaključio je predsjednik Milanović.

Pročitajte još...