Grad Pazin provodi promotivnu akciju „Tržnica je srce grada“ – najam prodajnog mjesta za kunu po danu

Facebook
Twitter
LinkedIn

S obzirom na činjenicu da su se kupovne navike građana značajno promijenile, te da odlazak na “tržnicu, markat, plac” sve više gubi na svom značaju, Grad Pazin zajedno s upraviteljem Uslugom d.o.o i suvlasnicima pokreće akciju revitalizacije Gradske tržnice.

Osim promotivne akcije najma prodajnog mjesta, usmjerene prvenstveno na male i srednje poduzetnike, OPG-ove i sve fizičke osobe koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda, želja je uz podršku sugrađana i sugrađanki vratit kupce na tržnicu.

“Tržnica nam već dulje razdoblje polako nestaje, a što je grad bez tržnice? Pomozite nam je, stoga, oživjeti. Svaki vaš dolazak na tržnicu, čini je boljom, življom i potrebnijom….Jer tržnica nije samo mjesto trgovine, mjesto na kojem biramo što ćemo kuhati, dakle, jesti, i na kojem naši vrijedni sugrađani i sugrađanke, susjedi i susjede, prodaju rezultate svoga rada. Tržnica je i mjesto susreta, malih razgovora, malih događanja i jutarnjih kava”,  poručuje gradonačelnica Suzana Jašić.

Na pazinskoj tržnici, osim kupnje friške robe, uvijek se može susresti susjeda, popiti kavu, a velika je vjerojatnost i saznati nešto novo. Vlasnici voćarne vrlo rado dijele savjet oko načina pripreme njihovog sviježeg povrća i voća, a rado podijele i koju dogodovštinu iz njihovog vrta, dok ljubazni djelatnici mesnice uvijek daju najbolji komad mesa. U butigi, bez da ih molite, slažu namirnice u “boršu za na tržnicu“, a u kafiću već znaju što gost pije i bez da naruči.

Kako bi šarenilo proizvoda i mirisi svježine dodatno ispunili prostor tržnice, putem Javnog poziva, koji je objavljen na web stranici Grada Pazina te  Usluge d.o.o.,  pozivaju se mali i srednji poduzetnici, OPG-ovi i fizičke osobe koje se bave proizvodnjom i prodajom prehrambenih proizvoda, imaju svoj vrt, rade med ili neke „hand made“ proizvode, da budu dio spomenute stalne postave koja je na tržnici već dugi niz godina.

Akcija traje od 24.10.2022. do 31.12.2022. godine te je promotivni dnevni zakup prodajnog mjesta u visini naknade od 1,00 kune s PDV-om (0,1327 €) po danu.

Radno vrijeme tržnice ostaje nepromijenjeno, odnosno, otvorena je svakog dana od 7:00 do 13:00 sati. Nedjeljom i blagdanom tržnica ne radi.

Osim navedene promotivne akcije, Grad Pazin zajedno s upraviteljem Uslugom d.o.o. i suvlasnicima kreće sa uređenjem i sanacijom okolnog prostora, a do kraja godine posjetitelji će moći uživati u manjim gastro događanjima upravo na prostoru tržnice.

Broj prodajnih mjesta je ograničen, a zainteresiranim zakupcima je na raspolaganju šesnaest prodajnih mjesta u zatvorenom dijelu tržnice.  Zakupci će moći prodajna mjesta birati i zauzimati po redoslijedu dolaska na tržnicu.

Promotivna akcija se odnosi na sve pravne i fizičke osobe koje posjeduju valjani dokaz za obavljanje djelatnosti, i to za:

  • pravne osobe (rješenje o upisu u sudski registar ili izvadak iz sudskog registra ili suglasnost za početak rada obavljanja djelatnosti sukladno članku 32. Zakona o trgovačkim društvima)
  • fizičke osobe obrtnici (obrtnicu ili rješenje o upisu obrta u obrtni registar)
  • fizičke osobe koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom i prodaju vlastite proizvode- OPG (rješenje ili potvrdu o upisu u upisnik poljoprivrednog gospodarstva i iskaznicu obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva)

Za provedbu promotivne akcije ovlašteno je trgovačko društvo Usluga d.o.o. Pazin te je u tu svrhu sklopljen Sporazum o provedbi i  sufinanciranju promotivne  akcije  zakupa prodajnih mjesta na tržnici u Pazinu. Isporučitelj će sa svakim zakupcem sklopiti usmeni ugovor za dnevni zakup prodajnog mjesta, a koji će se smatrati sklopljenim izdavanjem potvrde o plaćenom navedenom promotivnom dnevnom zakupu za prodajno mjesto.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…