GRAD PAZIN: Stabilizirano stanje na mjestima odrona, predstoji utvrđivanje visine štete

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tijekom današnjeg jutra komunalne službe Grada Pazina nastavile su sanaciju odrona prema naselju Ukotići gdje se u sljedećim satima očekuje uspostava prometa od strane jezera Butonige ukoliko ne dođe do izvanredne situacije. Iz smjera Pazina prema naselju saniraju se također mjesta odrona, nakon čega će se procijeniti sigurnost.

Zbog sigurnosti, dok se ne procijene opasna klizišta i razmjeri štete, ostaje zatvoren dio prometnice od Zamaska prema Zamaskom Dolu, odnosno do naselja Lužer i Ćufi  gdje je moguće doći iz smjera Zamaskog Dola. Promet je još prekinut na dijelu ceste za naselje Rumini koji bi trebao biti uspostavljen tijekom sutrašnjeg dana.

Na terenu u mjesnim odborima Kašćergi i Zamasku bili su danas i djelatnici nadležnog odjela Grada Pazina te geodeti tvrtke Geotech d.o.o. iz Rijeke koja je specijalizirana za nadzor i savjetovanje u geotehničkom inženjerstvu, a koji će na temelju stručnog pregleda lokacija odrona i procjene stanja dati  nalaz i mišljenje.

Noćašnja kiša, srećom, nije donijela značajnije promjene, no i dalje je potreban oprez pri prolasku kritičnim područjima gdje su se desili odroni. Na  području mjesnih odbora Kašćerge i Zamaska zahvaćenim prirodnom nepogodom predstoji izvid štete na javnoj i privatnoj  imovini, odnosno utvrđivanje razmjera štete kako bi se pokrenuo postupak proglašenja elementarne nepogode.

Pročitajte još...