Kreće Lito spod ladonje u Tinjanu – čeka nas obilje zabave i Ljetni festival istarskog pršuta!

Facebook
Twitter
LinkedIn

S današnjim danom, 28. lipnja, kreće ovogodišnje izdanje ljetnog programa događanja u Tinjanu pod nazivom Lito spod ladonje – Tinjan summer 2022. Zvijezda programa svakako će biti Ljetni festival istarskog pršuta koji će se održati 16. i 17. srpnja uz slogan “Ovog ljeta reci DA – svom trenutku za PRŠUT!”.

Nakon iznimno uspješnog premijernog Ljetnog festivala istarskog pršuta 2019., na drugo izdanje čekali smo pune dvije godine, pa najavljujemo ponovno druženje u Tinjanu uz kralja istarskih delicija, u subotu 16. i nedjelju 17. srpnja 2022. godine, od 17 sati u parku pokraj općinske zgrade te u Kući istarskog pršuta. 

A osim Ljetnog festivala istarskog pršuta, u Tinjanu vas ove sezone čekaju i brojna druga događanja idealna za opuštajući i zabavni bijeg u hladovinu srca Istre. Lito spod Ladonje započinje danas kino projekcijom filma “Pčelica Maja” u 20.30 sati, a već 04. srpnja možete navratiti i na Tinjansku tržnicu koja će vas posve oduševiti.

Na njoj ćete imati priliku naći najbolje domaće proizvode lokalnih proizvođača, a nakon što odaberete nešto od tih nadaleko poznatih delicija, svratite i u zgradu kažamare pokraj župne crkve te posjetite Zavičajnu zbirku Enriko Depiera koja će vam dati uvid u bogatu povijest tinjanskog kraja i nekadašnji način života ovdašnjih ljudi. 

Tinjanska tržnica bit će tijekom ljeta organizirana još četiri puta, a u međuvremenu, Tinjan vas poziva na koncerte pod ladonjom na kojima ćete zaplesati uz ritmove Sterpteta i Brazos-Black Suit Tria. Bit će tu i malonogometni turnir, kino projekcije te kazališne predstave za djecu i odrasle.

Odlična predstava i kreativna radionica za djecu Mužikanti z berma održat će se 02. kolovoza, a nikako ne smijete propustiti ni pučku feštu u Kringi 15. kolovoza, na blagdan Svete Marije Velike. Ovim zanimljivim događanjima za sve generacije želimo, među ostalim, pokazati da najbolje u turističkoj ponudi Istre nisu samo more i plaže, već da središte poluotoka itekako ima što za ponuditi, zbog čega u unutrašnjost svake godine dolazi sve više oduševljenih posjetitelja. 

Kompletan program Lita spod ladonje možete vidjeti u prilogu i  na Facebook stranici Općine Tinjan.

Pročitajte još...