Glazbena diva Radojka Šverko za 1040 godina Pazina priprema koncert za pamćenje

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Igor Kralj/Pixsell

Proslavu značajnih 1040 godina od prvog pisanog spomena Pazina, odnosno pazinskog Kaštela – Catrum Pisinum,  u subotu, 3. lipnja svojim će nastupom u koncertnoj dvorani Spomen doma obogatiti  jedna od najvećih diva hrvatske glazbene scene, Radojka Šverko. Ovaj koncert poseban je dar građanima i građankama Pazina, kao i svim gostima. Ulaznice za koncert, koji počinje u 20:00 sati, neće se naplaćivati, tako da svi zainteresirani mogu prisustvovati ovom iznimnom glazbenom događaju.

Prvi nastup u rodnom gradu

Iznimno je značajno i da će ovaj koncert biti ujedno prvi nastup Radojke Šverko u rodnom gradu, čime će i pazinska publika postati  dijelom velike karijere istinske hrvatske glazbene dive, a koja traje već više od 50 godina. Vrijedi dodati da će Radojka Šverko nastupiti i dan ranije u pazinskom Kaštelu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina.

“Pozivam sve da posjete ovaj prekrasni Grad i uživaju u mnogobrojnim događanjima koja su pripremljena samo za ljude velikog srca i još većeg osmjeha”, rekla je Radojka Šverko, koja se silno veseli nastupu na svečanoj sjednici, a još i više svom koncertu u velikoj koncertnoj dvorani pazinskog Spomen doma. 

Na koncertima  jedne od naših najnagrađivanijih pjevačica zabavne glazbe publika ima prilike uživati u veličanstvenim izvedbama domaćih i stranih hitova iz bogatog opusa koji je, dakle, stvaran više od pola stoljeća.

Repertoar Radojke Šverko obuhvaća raznolike glazbene žanrove, pa se tako mogu čuti predivne izvedbe šansona, pop, rocka, a publiku počasti i soul, jazz i  gospel izvedbama.

Impresivna glazbena karijera i ostvarenja garancija su zabave za pamćenje

Stoga se i ovog puta očekuje nezaboravan glazbeni doživljaj za sve posjetitelje koji će moći uživati, a i zapjevati u izvedbama najvećih hitova koji su obilježili njezinu glazbenu karijeru, poput pjesama „Kud plovi ovaj brod“, „Lanterna“, „Ljubim te do bola“, „Bracolet“….

Govoreći, pak, o samoj glazbenoj karijeri Radojke Šverko, tijekom stvaranja surađivala je s brojnim skladateljima, tekstopiscima i aranžerima, kao što su Alfi Kabiljo, Zvonko Špišić, Andrej Baša, Silvije Glojnarić, Margit Antauer, Stipica Kalođera i mnogi drugi. Također je surađivala s mnogim kolegama glazbenicima i pjevačima, kao što su Vladimir Babin, koji će je pratiti i u Pazinu,  te Alan Bjelinski, Ante Gelo, Matija Dedić, Tedi Spalato…

Ostvarila je i kazališnu karijeru ulogama u nekoliko mjuzikala i rock opera, a okušala se i kao filmska glumica uz proslavljenoga Radu Šerbedžiju u filmu Rajka Grlića “Bravo maestro”.

Dobitnica je i brojnih nagrada i priznanja. Među njima se ističe pet glazbenih nagrada Porin, uključujući Porin za životno djelo. Jedina je glazbenica koja je iste godine, uz nagradu za životno djelo, osvojila i nagradu u redovnoj konkurenciji.

Godine 1995. za osobite zasluge za kulturu dodijeljeno joj je odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića. U 2018. godini objavila je koncertni album „As Time Goes By (Live At Jazz.hr)“, koji se popeo na visoko drugo mjesto najprodavanijih domaćih albuma u zemlji.

Besplatne ulaznice od danas, 26. svibnja u Caffe baru Epulon (Spomen dom)

Navedeno je više nego dovoljna pozivnica na koncert u Pazinu i garancija zabave za pamćenje. Koncert  je, dakle, besplatan, no, kako je broj mjesta u koncertnoj dvorani pazinskog Spomen doma ograničen, potrebna je karta/rezervacija. Karte se mogu podignuti u Caffe baru Epulon Pazin (Spomen dom) od petka, 26. svibnja 2023., uz napomenu da jedna osoba može podignuti najviše dvije karte.

Pročitajte još...