Grad Pazin: Počela podjela poklon paketa za najranjivije skupine sugrađana

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uoči nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, Grad Pazin je i ove godine za svoje najranjivije sugrađane pripremio 148 prigodnih poklon paketa za što je osigurano nešto manje od 22.000,00 kuna. Prvi paketi podijeljeni su danas, 14. prosinca u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Pazin.

Zajedno s djelatnicima i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Pazin, od 14. do 16. prosinca  u njihovim prostorima na adresi Ernesta Jelušića 2, od 9:00 do 15:00 sati nastavit će se podjela.

Paketi se mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice i OIB-a korisnika. Korisnicima koji nisu u mogućnosti doći preuzeti poklon paket, djelatnici Crvenog križa Pazin i Grada Pazina uručiti će pakete do Božića, osobno na njihovu adresu.

Socijalno najranjivijim sugrađanima namijenjeno je 90 prigodnih paketa sastavljenih od prehrambenih i higijenskih artikala. Popis najpotrebitijih osoba sastavljen je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Pazin i Gradskim društvom Crvenog križa Pazin.

Dodatno Grad Pazin pripremio je poklon pakete (58) i za korisnike s područja Grada Pazina smještene u Ustanovama socijalne skrbi, organiziranom stanovanju, u udomiteljskim obiteljima kao i za članove Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin, te korisnike Dnevnog boravka za starije osobe Pazin.

Za božićnice umirovljenicima dvostruko više nego lani – proširen krug korisnika i povećani iznosi

Pored poklon paketa, Grad Pazin blagdane će uljepšati svojim umirovljenicima i osobama starijima od 65 godina koji ne primaju mirovinu isplatom božićnica. U odnosu na prošlu godinu povećan je  krug korisnika prava na božićnicu kao i sami iznosi, pa je tako udvostručen i ukupan iznos za božićnice za koje je ove godine osigurano 105 tisuća kuna.

Zahtjevi za isplatu jednokratne novčane potpore zaprimali su se do početka ovog tjedna, odnosno do 12. prosinca 2022. godine. Prema dostavljenim prijavama, ove će godine božićnice dobiti oko 280 umirovljenika i osoba starijih od 65 godina.

Umirovljenici s najnižim primanjima, do 1.000 kuna, kao i stariji od 65 godina bez primanja ove će godine dobiti 400 kuna, a oni s mirovinama od 1.001 do 1.500 kuna dobit će 300 kuna. Od ove godine pravo na božićnicu imaju i umirovljenici s primanjima do 2.500 kuna.

Po 200 kuna dobit će tako umirovljenici s primanjima od 1.501 do 2.200 kuna, kao i umirovljenici koji žive sami s mirovinama do 2.500 kuna.

Pročitajte još...