Nakon 25 dana trajanja i više od 50 događanja, završen je Advent u srcu Istre

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon 25 dana trajanja i održanih više od 50 kulturnih, glazbenih, sportskih i gastro događanja namijenjenih različitim uzrastima i guštima, ove je nedjelje cirkusarijama za najmlađe Klauna Mareka te zvukovima elektroničke glazbe koje je režirao DJ Sword završen Advent u srcu Istre.

Brojni građani i građanke te svi oni koji su svratili u Pazin prošlog mjeseca i u prvim danima ove godine uživali su u tako u bogatom programu i blagdanskom ugođaju kojem su dodatno pridonijeli postavljeni ukrasi i tisuće lampica, kako u cijelom gradu, tako i u centru zbivanja oko klizališta na platou ispred Spomen doma i na Šetalištu pazinske gimnazije.

Advent raste, pa je, uz ukrasnu rasvjetu, ove godine proširena i gastronomska ponuda.

Veseli i ponovno velik broj djece na klizalištu i u redu za klizaljke. Bilo je tu onih koji su nanizali svoje prve metre, no i onih koji su tu vještinu svladali ranijih godina te se mogla vidjeti i pokoja pirueta. Uz pregršt ostalog programa za najmlađe, neizostavan je svakako bio i doček Djeda Mraza te podjela poklona najmlađima, i to dva puta!

Također, pored svirki uživo u popodnevnim satima svakog vikenda na bini pored klizališta, prosinačka zabava zbivala se i u cijelom gradu te su mnogi večernji izlazak proveli kod lokalnih pazinskih ugostitelja koji su se potrudili pripremiti im niz žanrovski različitih nastupa.  

Poseban dio prosinačke zabave u Pazinu bio je, pak, doček u podne koji je ovog puta bio izvrsno posjećen i nadmašio sva očekivanja, a čime je na najbolji način zaokružena zimska pazinska priča.

Generalno, Advent u srcu Istre bio je ove zime bogatiji, živahniji i izdašniji u svojoj ponudi u odnosu na ranija izdanja. Zahvale i pohvale za to idu svima koji su sudjelovali u kreiranju programa; udrugama i ustanovama, kao i Udruženju obrtnika Pazin, Turističkoj zajednici središnje Istre i Pučkom otvorenom učilištu Pazin, koji uz Grad  podupiru organizaciju Adventa u srcu Istre.

“Na koncu, hvala i svim posjetiteljima/cama koji su pridonijeli blagdanskom ugođaju i osjećaju. Vidimo se sljedeće zime!”, poručili su iz Grada Pazina.

 

Pročitajte još...