Od sutra u Pazinu kreće 14. maraton izrade kratkog filma Production in, održava se u Spomen domu, a prijave još traju

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 14. maraton izrade kratkog filma Production in, koji će se održati od 12. do 14. siječnja 2024. u Spomen domu Pazin.

PRIJAVE

Production in je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije.

Devet autora/ica će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Radionica se sastoji od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Uvodno predavanje počinje u petak, 12. siječnja u 12 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima.

Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su na prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

Prijave za Production in otvorene su do četvrtka, 11. siječnja do ponoći, a prijavnica se nalazi na bit.ly/14PazinPi

Voditelji 14. Pi-a su su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, filmski autori i snimatelji Mario Papić i Alen Stanković, snimatelj i montažer Davor Vuković, , filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

Podsjetimo, i šesti Production in održao se u Pazinu od 16. do 19. svibnja 2019. i rezultirao je sa šest filmskih ostvarenja – LINK.

Također se i 3. Production in održao u Pazinu od 21. do 23. listopada 2016. na kojem je producirano osam kratkih filmova. Production in održati će se u sklopu projekta Production in – Istarska turneja. Partneri 14. Production In-a su Istarska kulturna agencija, Pučko otvoreno učilište Pazin, MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez. Ovogodišnji 14. Production in financijski podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula i Zaklada Kultura nova.

Pročitajte još...