Rođena u Pazinu, ali nikad u njemu nije nastupila – Radojka Šverko 3. lipnja ima koncert u Spomen domu – to je poklon Grada Pazina građanima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Goran Kovačić/Pixsell

Danas je u pazinskom Kaštelu održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen program za Dan grada Pazina kojim će se ove godine obilježiti 1040 godina od prvog pisanog spomena Pazina, odnosno pazinskog Kaštela – Catrum Pisinium. Konferenciju su ispred Grada Pazina održali gradonačelnica Suzana Jašić i Dejzi Miljavac, viša stručna suradnica za protokol i manifestacije te  Maja Zidarić Pilat, ravnateljica Muzeja grada Pazina.

Prvi dio predstavljanja možete pogledati OVDJE, ali biti će tu zaista puno toga.

Koračnica Pazin gradu

„Ono što nas posebno veseli je i premijerna izvedba koračnice Matka Brajše Rašana „Pazin gradu“, koja je nastala još daleke 1911. godine te je upravo za ovu priliku napravljen i glazbeni aranžman pod vodstvom aranžera i dirigenta Alda Foška“, naglasila je dalje u predstavljanju programa gradonačelnica Suzana Jašić.

Aranžman je napravljen za puhački orkestar te će biti premijerno izveden od strane Limene glazbe Pazin na platou ispred Kaštela netom prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća. Građanstvo će imati priliku čuti koračnicu i u defileu Pazinskih mažoretkinja i Limene glazbe Pazin  koji je na rasporedu dan kasnije, točnije u subotu od 10:30 sati na Trgu slobode.

TradIn Etno Orkestar nakon svečane sjednice Gradskog vijeća

Svečanost u petak završava večernjim programom kada će u dvorištu Kaštela nastupiti TradIn Etno Orekestar,  jedini istarski etno orkestar koji čine 20-tak entuzijastičnih muzičara i muzičarki, a koji izvode pjesme različitih tradicija i kultura spojenih u jedinstvenu glazbu. Koncert počinje u 20:00 sati, odmah nakon sjednice Gradskog vijeća, a namijenjen je za sve građane i građanke Pazina te za sve zainteresirane.  

Koncert Radojke Šverko u velikoj dvorani Spomen doma

Kao što je ranije spomenuto, nakon etno petka, u subotu, 3. lipnja u koncertnoj dvorani Spomen doma od 20:00 sati svoj bogat repertoar pazinskoj publici predstavit će Radojka Šverko. Koncert je besplatan i kao takav svojevrstan poklon građanima i građankama Pazina te svim gostima. Zanimljivost koncerta je i ta da će u bogatoj karijeri Radojke Šverko, koja traje kontinuirano više od 50 godina, ovo biti prvi nastup u rodnom gradu.

Pazin Gori – koncert alternativnih bendova

Centar za mlade Alarm ovom prilikom misli i na svoju publiku, pa tako spremaju za 10. lipanj već tradicionalni koncert Pazin Gori u Ulici Narodnog doma, na platou iza starog kina. Radi se o nastupima alternativnih punk i rock bendova koji iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja.

Za kraj, spomenuto je kako će sportaši na svoj način obilježiti Dan Grada te su tako pripremili odbojkaški i nogometni turnir, ribiči će pecati na Barama u Cerovlju,  a u Areni Buići priprema se adrenalinska međunarodna off road manifestacija.

Rečeno je i kako je detaljni program i satnica objavljen na web stranici Grada Pazina, kao i na društvenim mrežama, te su pozvani svi ljudi dobre volje da posjete Pazin u dane slavlja i uveličaju proslavu velikih 1040 godina od prvog pisanog spomena grada iznad ponora Pazinčice.

Dan Grada_program 2023_

Pročitajte još...