U Gradskoj knjižnici gostovala Nikolina Sirotić, mlada autorica iz Pazina

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Gradskoj knjižnici Pazin u utorak 25.10. održan je još jedan književni susret na kojem je gostovala Nikolina Sirotić. Riječ je o mladoj pazinskoj autorici koja je svoje prve priče zapisala još u osnovnoškolskoj dobi da bi kao tinejdžerica i/ili mlada djevojka objavila dvije knjige. Kako je moto Mjeseca hrvatske knjige Misli na sebe, čitaj!, tako su ugostili mladu autoricu koja piše za mlade, o mladima… A osim toga, Mjesec hrvatske knjige posvećen je generaciji K(oja) čita.

U razgovoru s autoricom dotakli su se tema i nastojali odgovoriti na pitanja poput onih – Što nju motivira na pisanje?, Gdje pronalazi inspiraciju?, Kad je započela pisati?, Što svojim tekstovima poručuje čitateljima?, Što trenutno piše, čita…?.

Publici, koju su pretežno činili učenici i učenice osmog razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, predstavljene su knjige Snaga ljubavi (Matica hrvatska – ogranak Pazin, 2018.) i Mudrost mladosti („Josip Turčinović” Pazin, 2021). Iako se knjiga Snaga ljubavi opisuje kao roman, više je riječ o zbirci kratkih priča u kojem glavni likovi proživljavaju i doživljavaju razne životne bure i tragedije, ali i prve ljubavi, lijepe trenutke.

Priče ipak nude neki sretan kraj koji ne mora nužno biti živjeli su sretno zauvijek, ali ostavlja čitatelju nadu. I sam naslov sugerira da je ljubav emocija koja ruši i pobjeđuje mnoge prepreke. Druga knjiga naslova Mudrost mladosti je zbirka autoričinih razmišljanja o ljubavi, obitelji, životu općenito.

Od onih kratkih do onih podužih, skoro kratkih priča, nude tzv. male mudrosti, oaze lijepih misli. Iako naslov tjera na propitkivanje može li mladost biti mudra, na čitatelju je da otkrije odgovor na ovo pitanje. Autorici želimo puno uspjeha u daljnjem kreativnom izražavanju.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…