Nakon više od 40 godina Pazin ostao bez dopisništva Glasa Istre

Facebook
Twitter
LinkedIn

Druga obljetnica smrti novinarke Selvine Benić prigoda su da je se prisjetimo, ali i ukažemo na činjenicu da je Pazin poslije 40 godina ostao bez dopisništva Glasa Istre.


Naime, kako navodi Istrapedia Selvina Benić je diplomirala politologiju i novinarstvo na Fakultetu političkih nauka (znanosti) u Zagrebu 1981., kada je počela raditi u Glasu Istre, najprije u Puli, a od 15.VII.1981. u njegovom tek otvorenom dopisništvu u Pazinu. U pazinskom dopisništvu Glasa Istre, gdje je bila dugogodišnja voditeljica, dočekala je 2013. i mirovinu.

Bila je poznata kao dugogodišnja komentatorica Glasa Istre (1996.–2013.), a njezina kolumna „Zad kantuna“ imala je veliku čitanost. Od ustrojstva županija redovito je pratila rad Skupštine Istarske županije, a često je po zadatku bila i u Zagrebu, gdje je izvještavala iz Sabora.

Pisala je i o zanimljivostima iz Pazina i Pazinštine, ali i o modi, kao svojevrsni odmak od političkih tema.

Nije mirovala niti u poznijoj dobi. Tako je u Pučkom otvorenom učilištu Algebra u Zagrebu završila je 2015. edukaciju za voditeljicu izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Od 2015. bila je članica Udruge umirovljenika Pazinštine u kojoj je bila voditeljica triju projekata: „Senior Star“ (2014.–2015.), prijavljen kao „Mikro-projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“, i dvaju projekta u okviru „Mali projekti za bolje sutra“, koje je pokrenula Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, pod nazivom „1, 2, 3, želimo znati i mi“ (2016.) i „1, 2, 3, kontinuum“ (2017.).

Pročitajte još...