Pazinski poduzetnici nagrađeni za digitalizaciju poslovanja svojih poduzeća

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinske tvrtke Istra Bau i Risa Ambiente primili su potporu od 80.000 kuna (10.617,82 eura) na javnom pozivu Istarske županije, raspisanom krajem protekle godine za dodjelu potpora gospodarstvu. Za to su ovih dana potpisani i ugovori, a ukupno je dodijeljeno gotovo 190 tisuća eura (preko 1,4 milijuna kuna).

Osnivač i direktor tvrtke Istra-Bau je dipl.ing. Boris Marečić-Roth. Nakon završenog studija građevine u Njemačkoj i višegodišnjeg radnog iskustva u inozemstvu vratio se u Hrvatsku, gdje je 2002 g. osnovao tvrtku Istra-Bau sa željom i ciljem da svoja znanja i stečena iskustva u inozemstvu implementira u projekte u domovini. Uslijed profesionalnog pristupa projektima i visoke kvalitete izvedenih radova tvrtka je prepoznata kod klijenata i investitora, te kao poželjan partner među kooperantima i dobavljačima.

Poduzeće Rappresentanze Industriali Maintenance and Construction Division d.o.o ovlašteno je za servisiranje Lindner Recyclingtech GmbH stacionarnih strojeva za drobljenje materijala i njihov je zastupnik za rezervne dijelove. Također poduzeće je generalni zastupnik za H-Sensortechnik GmbH proizvode na području Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Poduzeće sa svojim radom kreće 2019. godine te iza sebe ostavlja velik broj uspješno realiziranih projekata. Uprava društva je smještena u centru Istre, gradu Pazinu te joj broj zaposlenika kontinuirano raste.  U svom razvoju do dana današnjeg, praćenjem tehnološkog napretka, neprekidnim ulaganjem u suvremenu opremu i programske pakete te prilagođavanjem rada i organizacije rada trenutnim potrebama tržišta, poduzeće usavršava i širi svoje usluge.

Poduzeće dokazuje kvalitetu usluge, projektnog inženjeringa, montaže i održavanja postrojenja za odvajanje otpada. Poduzeće vodi brigu o okolišu i poštuje sve primjenjive zakonske zahtjeve s ciljem poboljšanja ekološke učinkovitosti.

Obje su tvrtke potporu ostvarile uz podršku Razvojne agencije Središnje Istre.

„U posljednje vrijeme učestalo se priča o potrebi ulaganja u IKT sektor i digitalnu transformaciju, a Istarska županija je putem ova dva javna poziva željela pružiti i konkretnu, financijsku potporu gospodarstvu. Želimo poticati konkurentnost istarskog gospodarstva te biti regija koja svoj daljnji razvoj koncipira na modernoj industriji temeljenoj na znanju i inovacijama“, istaknuo je župan Boris Miletić prilikom potpisivanja.

Prvi Javni poziv odnosio se na dodjelu potpora za poticanje konkurentnosti i razvoja IKT sektora, a bespovratna sredstva su bila namijenjena subjektima malog gospodarstva. Odobreno je 12 prijava ukupne vrijednosti 84 tisuće eura.

Putem drugog Poziva dodijeljene su potpore male vrijednosti za poticanje digitalne transformacije malih i srednjih poduzetnika, a obuhvaćao je tri mjere: Digitalizaciju poslovanja poslovnog subjekta; Uvođenje novih tehnologija i tehnoloških rješenja za jačanje digitalizacije poslovanja i Jačanje digitalnih vještina zaposlenika. Odobreno je 18 prijava ukupne vrijednosti 105 tisuća eura.

Pročitajte još...