Racibor i Granice normale imali zapažene nastupe na kultnom 44. Ri Rocku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Članovi grupe Racibor s voditeljicom Mirelom Pašić (foto: Facebook Ri rock)

Dva su benda – Racibor iz Pazina i Granice normale iz Lindara nastupile na ovogodišnjem kultnrom riječkom festivalu Ri rocku, koji se je u Omladinskom kulturnom centru Palach održao po 44. put.

Prvog dana nastupio je Racibor, mladi pazinski bend koji je nastao 2020. godine.  Čine ga David Kalac-bubanj, Mihael Milašić-gitara, Mauro Kalac-bass, Antonio Juričić-gitara i vokal. Imaju 15 autorskih pjesama, a sviraju i obrade starih punk hitova. Riječki Novi List zabilježio je njihov nastup na slijedeći način: “Bilo je izvjesno da izlaskom Racibora na pozornicu kreće većini obožavatelja uzbudljiviji dio festivalske noći. Naime, pazinski punk bend osnovan 2020. godine beskompromisnom svirkom i angažiranim tekstovima dokazao je da energija punka i dalje čvrsto i postojano odolijeva izazovima sadašnjice.”

Za „Granice normale“ za svirali su Fabio Lukež na bubnjevima, Dino Sergo kao vokal i lead gitara, Ivan Mijandrušić na bassu i vokalu te Ivan Miljavac na gitari. Kao bend postoje od 2011. Godine. Starije pjesme su više punk/rock ali su se kasnije opredijelili za metal/rock. Trenutno rade na demo albumu. Novi List je njihov naslov ovako opisao: Totem i Bolidi najavili su istarske metal/rock snage Granice Normale, čija je iskonski žestoka energija atmosferu u Palachu dovela do svojevrsne eksalacije. Između dvije vatre – iliti Granica Normale i krčkog sastava Those Herds – uzavrelu atmosferu rock, funk i blues melodijama privremeno je zauzdao labinski sastav Restless Sea.

Granice normale (Foto. Facebook Ri rock)

Novi List opisuje ovogodišnji festival: Kao i svake godine, vodeći riječki alternativni festival Ri Rock i u ovogodišnjem izdanju dokazao je da svoj kultni status i dugovječnost duguje sjajnom i pomno probranom line-upu – sastavljenom od riječkih rock institucija, novijih renomiranih izvođača, ali i mladih nada rock scene – ali i svoj sili poklonika koji imaju jednako važnu ulogu u potpaljivanju tinjajućeg plama koji duh kultnog festivala održava jednako živahnim i konzistentnim, čak i nakon više od četiri desetljeća održavanja.

Ovogodišnje izdanje festivala pokrilo je posebno širok dijapazon žanrova.

Po prvi puta svečana dodjela nagrade Ri Rock kipić imala je dvije voditeljske palice – dugogodišnoj voditeljici Loreni Zec pridružit će se Mirilo Mirić (Mirela Pašić). Ovaj duo sastavljen je od članica SOS Rijeka centra za nenasilje i ljudska prava. Suradnja između Ri Rocka i SOS centra postoji već preko 10 godina, a s njom se želi ukazati na ravnopravnost, nenasilje i ljudska prava kao vodilju riječkog rocka.

Pročitajte još...