Pogledajte program sutrašnjeg drugog dana festivala “Ovca u kutiji” – festival je na putu u Cerovlju, Lupoglavu, Pazinskom kolegiju uz čitanje na Trgu i izložbom u LG Galeriji

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sutrašnji drugi dan 8. festivala slikovnice Ovca u kutiji nastavlja s nekim uhodanim programima ali donosi i neke novosti. Kao i prvog dana, jutarnji programi namijeni su najmlađima.

Ovca na putu je program namijenjen za područne vrtiće i škole pa tako drugog dana stiže u Cerovlje i Lupoglav. Područne dječje vrtiće posjetiti će Nikolina Manojlović Vračar s programom Kako misli jure jednog malog Jure.

Upoznat ćemo Juru i niz događaja iz života jedne obitelji kroz stihove, humor i osjećaje. U isto vrijeme. U isto vrijeme u područnim osnovnim školama gostuje Ana Galant sa slikovnicom Viktor Velikoglavi.

Ovo je priča o jednom neobičnom dječaku drukčijem od svojih vršnjaka, no posebnom i sretnom.

Za najmlađu pazinsku publiku, tijekom jutra, na travnjaku iza knjižnice, čeka knjižničarka Snježana Berak koja čita slikovnice finaliste nagrade Ovca u kutiji.

Ne propustite slikovnicu i priču jer čita se od 9:30 pa do 10:30, a od čitanja se raste.

U program Slikovnica u izlogu uključuju se pazinski trgovci koji u svojim izlozima izlažu slikovnice te daju podršku festivalu. Želite li pak detaljnije prelistati i pročitati slikovnice svratite na trg i potražite Slikovnicu u kućici.

Da bajke i priče nisu samo za najmlađe poručuje Zoran Pongrašić koji će se susresti s učenicima Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije i pokušati im odgovoriti na pitanje  Zašto ne volim bajke?

I drugi dan je na programu stručno predavanje naziva Mozak i čitanje kojeg će održati Anita Peti-Stantić redovita profesorica južnoslavenskih jezika i poredbene lingvistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Katedre za slovenski jezik i književnost.

Predavanje je namijenjeno svima koji rade s djecom i mladima te svim zainteresiranim građanima.

Prvi put na festivalu gostuje Bajkopričalica Sandra te svi koji popodne u 17:30 budu na gradskom trgu mogu zajedno s njom uroniti u priče i saznati kako je to U svijet bajki.

Već tradicionalno, utorak završava izložbom u LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin. Program Ovca u galeriji donosi izložbu poznatog makedonskog ilustratora i dragog prijatelja festivala.

Zato svratite u LG galeriju u 19 sati i razgledajte ilustracije koje potpisuje Vane Kosturanov.

Pročitajte još...