Predsjednik uprave žminjskog Rudana – Danijel Benčić novi je predsjednik Gospodarskog vijeća županijske komore Pula

Facebook
Twitter
LinkedIn
Danijel Benčić, Jasna Jaklin Majetić i Miro Dodić (snimio: Željko Cetina)

U HGK – Županijskoj komori Pula proveden je u prosincu redoviti postupak izbora Gospodarskog vijeća za razdoblje od 2023. do 2027. godine.

Na prvoj sjednici Gospodarsko vijeće je u prosincu lanjske godine izabralo je predsjednika i zamjenika predsjednika ovog tijela. Predsjednik Gospodarskog vijeća bit će Danijel Benčić predsjednik uprave Rudan d.o.o. iz Žminja, a zamjenik predsjednika Miro Dodić predsjednik uprave Istarske kreditne banke Umag d.d.

U novom Gospodarskom vijeću zastupljena su mala, srednja i velika trgovačka društva iz svih dijelova Istarske županije kao i sve značajnije djelatnosti u istarskom gospodarstvu. Prema definiciji iz Statuta HGK, Gospodarsko vijeće je tijelo koje razmatra, rješava ili pokreće rješavanje pitanja od interesa za gospodarstvo na području regionalne županijske komore. Uloga Gospodarskog vijeća je prije svega zastupanje interesa istarskog gospodarstva prema tijelima vlasti na lokalnoj i županijskoj razini, ali i pokretanje inicijativa za rješavanje određenih gospodarskih pitanja na nacionalnoj razini.

Jasna Jaklin Majetić kao dugogodišnja predsjednica Gospodarskog vijeća zahvalila je na povjerenju i podršci koju je dobivala za obnašanje ove funkcije od 2007. godine do danas. Naglasila je kako je vidljivost i zajedničko djelovanje svih članova Gospodarskog vijeća bilo kontinuirano usmjereno na poticanje boljeg poduzetničkog okruženja, uvažavanje prijedloga iz gospodarstva prema donositeljima zakona i drugih normativnih akata koji određuju uvjete poslovanja, sa željom da gospodarstvenici postignu veću prepoznatljivost i konkurentnost te da se u svim sferama osvijesti značaj zdravog poduzetništva za razvoj i prosperitet društva.

Sjednica Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Pula (Snimio: Željko Cetina)

“Realna slika svih dosadašnjih sastava Gospodarskog vijeća za Istarsku županiju kao i danas izabranog novog sastava na čelu s novoizabranim predsjednikom je najbolji argument snage istarskog gospodarstva. Vjerujem da će novo Gospodarsko vijeće HGK – Županijske komore Pula biti najbolja poveznica istarskog  gospodarstva sa donositeljima odluka na svim razinama uvijek kada se planira strateški razvoj Istre i preduvjeti za daljnji održivi gospodarski rast i razvoj”, zaključila je Jaklin Majetić.

Danijel Benčić zahvalio je Jasni Jaklin Majetić na angažmanu, ističući da mu je kao novom predsjedniku Gospodarskog vijeća ljestvica vrlo visoko podignuta.

“Preuzimam funkciju predsjednika Gospodarskog vijeća vrlo iskreno, i sa željom da nastavimo praksu dobrog funkcioniranja Gospodarskog vijeća prateći i osvrčući se na sve važne gospodarske teme i izazove koji su pred nama. Smatram da svojom stručnošću, višegodišnjim predanim radom u struci i entuzijazmom mogu pridonijeti kvalitetnom radu Gospodarskog vijeća, a istovremeno i puno toga naučiti, pa očekujem da me Gospodarsko vijeće usmjerava u budućem radu”, istaknuo je Benčić.

U nastavku sjednice glavni ekonomist HGK Goran Šaravanja predstavio je aktualne gospodarske trendove s osvrtom na Istarsku županiju. Šaravanja je predstavio i novu uslugu HGK – Indeks razvijenosti županija, koja je dostupna na platformi Digitalna komora.

Pročitajte još...