Dalen Belić se probio među finaliste natječaja za najbolju gorku priču među čak skoro 200 prijavljenih

Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Lea Jurčić

Dalen Belić iz Pazina proteklog je tjedan dobio jednu zaista izvanrednu vijest. Naime njegova priča „Tajna pet piercinga“ prihvaćena je kao jedna od 12 najboljih gorkih priča i ušla u finale natječaja za kratku priču “Marija Jurić Zagorka” Narodne knjižnice Vrbovec.

Ova vijest još je značajnija uzme li se u obzir da je na natječaj pristiglo 188 priča iz Hrvatske i inozemstva, a priče je odabrao žiri u renomiranom sastavu kojeg čine Miroslav Mićanović, Marina Vujčić i Ivan Jozić.

Hoće li osvojiti i nagradu saznat ćemo u subotu, 16. ožujka kada se knjižnici s početkom u 11 sati održava proglašenje nagrade.

Dalen je mladi pazinski autor, rođen 1997. godine, koji u „srcu Istre“ i živi. Studira engleski i njemački jezik na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Do sada je objavljivan u regionalnim zbirkama science fiction, fantasy ili horror tematike. Njegove kratke priče mogu se naći u istrakonskim zbirkama Apokalipsa laži i Zrnca spoznaje, u zbirkama u sklopu manifestacije Festival Fantastične Književnosti Priče o manjinama, Priče o Pazinu i Priče o sjedinjenju te na raznim web portalima.

Osvojio je 2. mjesto na Riječkim perspektivama 2017. s pričom Paket jaja i jedno kiselo vrhnje i 1. mjesto 2018. i 2019. s pričama Tko rano rani, golub na grani i Jedan, Dva, Tri i Četiri. Također je i jedan od dobitnika nagrade Chrysalis, priznanja za nove obećavajuće autore koje dodjeljuje Europsko udruženje za znanstvenu fantastiku (ESFS). U djetinjstvu je bio uspješan i na sportskom planu, trenirajući karate.

U protekle je dvije godine kao mentor vodio radionice kratke priče unutar Kulturno-umjetničkih susreta koje organizira pazinski Centar za mlade Alarm.

Priča je javno objavljena i možete je pročitati ovdje.

Pročitajte još...